Hlavní obsah

Norští výrobci kondomů vyzývají k sexu na veřejných místech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSLO

Norská společnost vyrábějící kondomy ve své nové reklamní kampani vybízí občany, aby se milovali venku na veřejných místech. Například před královským palácem či parlamentem. Reklamní kampaň se jmenuje "Objevte perly Osla", informuje zpravodajský server Ananova.

Foto: zámek Slatińany

Žokejka Lata

Článek

Myšlenkou reklamní kampaně je propagovat hlavní turistické cíle v metropoli. Například Vigelandův park plný soch. Šipkami na billboardech tvůrci naznačují možná místa, kde by lidé mohli sex provozovat.

Tone-Berit Lintho ze společnosti RFSU, který se na kampani podílel, připouští, že by reklamy mohly některé Nory pohoršit. Věří však, že smysl pro humor převáží a lidé kampaň přijmou. "Sex je prima a venku je možná nejlepší. Kampaň se s touto myšlenkou snaží s humorem flirtovat a přitom připomíná nutnost používat kondomy," prohlásil Lintho.

Mladí varování podané s humorem lépe přijmou

"Myslím si, že i královskému paláci i politikům zajiskří v oku, až uvidí humor kampaně. Víme, že spolu mladí provozují sex a nemají rádi moralizující varování. Myslíme si, že ta lépe snesou, když budou podána s humorem a sarkasmem. Cílem kampaně je, aby Norové používali kondomy. Norsko jich totiž ze všech severských zemí má nejmenší spotřebu a naopak největší výskyt chlamýdií," dodal tvůrce kampaně.

Společnost RFSU na prodeji kondomů sice vydělává, ale veškeré výtěžky z něj dává na osvětovou činnost. Informuje o sexu a vztazích. Norskem bude během léta projíždět dodávka s kondomy RFSU s nápisem "Potřebujete kondom? Zavolejte na toto číslo." Telefonát bude stačit, aby přivolal řidiče, který se pohotovostně s kondomem dostaví.

Policie upozorňuje, že sexuální styk je v Norsku na veřejnosti zakázaný. Lidé, kteří budou chycení při aktu, tedy riskují pokuty a v extrémním případě i vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám