Hlavní obsah

Největší chybou nevěrníka je, když aférku zapírá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řídit se heslem zapírat, zapírat, zapírat může někdy víc ublížit než pomoci. Zvlášť když ten druhý má v ruce jasné důkazy. Podle odborníků odmítnutí převzetí zodpovědnosti za své chování celou situaci jen zhoršuje.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle amerických psychologů se nevěrní lidé dopouštějí ve většině případů stejných chyb. Jenže místo aby svůj vztah zachránili a překonali jeho krizi, většinou ho takovým chováním definitivně pohřbí.

Největší chybou je popírání nevěry ve chvíli, kdy mají partner či partnerka nezvratné důkazy. Často přitom podvádějící nechávají explicitní důkazy o nevěře záměrně viditelné. A pokud tyto důkazy partner či partnerka naleznou, jejich emocionální rána se zvětší.

„Jednou z nejhorších reakcí je také to, když podvádějící obrátí útok na podváděného partnera a začne ho z nevěry vinit. Pak se možnost konstruktivního dialogu a řešení situace většinou zcela znemožní,“ tvrdí psychologové z Bostonu.

Chybou podvádějících je také to, že se snaží se svými milenci udržovat kontakt i poté, co je nevěra odhalena stálým partnerem.

„Nedospělou chybou takových lidí je rovněž to, že se snaží do aféry zatahovat přátele a známé. To vede jen k většímu zmatku a negativním emocím,“ dodávají američtí odborníci na psychologii vztahů a manželství.

Reklama

Související témata:

Související články

Líbání na rty je důkazem podvádění

Psychologové z University of Michigan studovali, jaké chování pro mladé lidi představuje jasný důkaz, že podvádějí svého partnera. Po souloži a orálním sexu...

Pohled známých osobností na monogamii

Může být člověk celý život šťastný s jedním partnerem? Na tuto otázku v anketě odpovídaly známé osobnosti. O svůj pohled na věc se podělily nejen hvězdy ze...

Jak nevěra rodičů ovlivňuje vývoj dětí

Nikdy v minulosti rodiče tolik nehleděli na potřeby svých dětí jako v současnosti. Záleží jim na složení dětské stravy, kvalitě hraček, dbají na mimoškolní...

Jak zachránit vztah po provalené nevěře

Každý touží po pohádkově krásném vztahu až do smrti. Ale realita bývá jiná. Každodenní strasti obvykle jednou za čas do vztahu zavanou nějaké drobné neshody...

Výběr článků

Načítám