Hlavní obsah

Nejčastěji jsou prý nevěrné ženy s širokou bradou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toronto

Tvrzení, že tvar obličeje u ženy souvisí s mírou nevěry, může sice znít poněkud nevěrohodně, přesto to výzkumy z Kanady a USA dokazují. Ženy, které mají širší bradu a výraznější spodní čelist jsou totiž náchylnější k nevěře.

Foto: Profimedia.cz

Tvar obličeje prý u ženy souvisí s mírou nevěry

Článek

Souvisí to s vývojem v děloze a při dospívání, neboť na tyto ženy působila vyšší koncentrace testosteronu, mají tak nejen větší čelist, ale také intenzivnější libido, více jsou zmítány sexuální touhou a jsou méně odolné vůči svodům.

Závěry studie se opírají o výzkum na čtyřech univerzitách v USA a Kanadě. Několik tisíc studentek odpovídalo v dotaznících na otázky týkající se jejich sexuálního chování v minulosti a jejich fantazií. Experti také měřili a porovnávali tvar jejich obličeje a zvláště spodní kosti čelistní a brady.

Ze studie vyplynulo, že nejenže jsou ženy s širokou bradou a výraznou spodní čelistní kostí mnohem promiskuitnější, ale také že se jim muži nevědomě vyhýbají. Tyto ženy jsou pro ně nejméně atraktivní. A to je dáno evolučně, protože muži přirozeně touží po partnerce, která bude vychovávat jen jejich potomky.

„Objevy jsou důležité při demonstrování faktu, že žena jako žádoucí a důvěryhodná dlouhodobá partnerka může být spolehlivě rozpoznána mužem pouze vizuální analýzou rysů jejího obličeje,“ citoval britský Daily Telegraph autora studie Lorneho Campbella z Western Ontario University.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám