Hlavní obsah

Nejčastěji jsou prý nevěrné ženy s širokou bradou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toronto

Tvrzení, že tvar obličeje u ženy souvisí s mírou nevěry, může sice znít poněkud nevěrohodně, přesto to výzkumy z Kanady a USA dokazují. Ženy, které mají širší bradu a výraznější spodní čelist jsou totiž náchylnější k nevěře.

Foto: Profimedia.cz

Tvar obličeje prý u ženy souvisí s mírou nevěry

Článek

Souvisí to s vývojem v děloze a při dospívání, neboť na tyto ženy působila vyšší koncentrace testosteronu, mají tak nejen větší čelist, ale také intenzivnější libido, více jsou zmítány sexuální touhou a jsou méně odolné vůči svodům.

Závěry studie se opírají o výzkum na čtyřech univerzitách v USA a Kanadě. Několik tisíc studentek odpovídalo v dotaznících na otázky týkající se jejich sexuálního chování v minulosti a jejich fantazií. Experti také měřili a porovnávali tvar jejich obličeje a zvláště spodní kosti čelistní a brady.

Ze studie vyplynulo, že nejenže jsou ženy s širokou bradou a výraznou spodní čelistní kostí mnohem promiskuitnější, ale také že se jim muži nevědomě vyhýbají. Tyto ženy jsou pro ně nejméně atraktivní. A to je dáno evolučně, protože muži přirozeně touží po partnerce, která bude vychovávat jen jejich potomky.

„Objevy jsou důležité při demonstrování faktu, že žena jako žádoucí a důvěryhodná dlouhodobá partnerka může být spolehlivě rozpoznána mužem pouze vizuální analýzou rysů jejího obličeje,“ citoval britský Daily Telegraph autora studie Lorneho Campbella z Western Ontario University.

Reklama

Související témata:

Související články

Sklony k promiskuitě se dědí, tvrdí vědci

Střídáte často své sexuální partnery nebo toužíte po sexu ve třech? Pak za vaše tužby mohou geny. Podle newyorských vědců totiž máte specifickou variantu genu...

Výběr článků

Načítám