Hlavní obsah

Náhradní matka místo jednoho dítěte porodila paterčata

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PHOENIX

Pětadvacetiletá Teresa Andersonová se vzdala finanční odměny za donošení dítěte pro mexické manžele. V úterý totiž místo jednoho miminka porodila paterčata. Ta přišla na svět císařským řezem. Jedno z novorozeňat trpí srdečními problémy, zdravotní stav ostatních čtyř je dobrý.

Článek

Andersonová porodila během pěti minut pět chlapců po třiatřiceti týdnech těhotenství. Jejich biologičtí rodiče, Luisa Gonzalezová a Enrique Moreno, je pojmenovali Enrique, Jorge, Gabriel, Victor a Javier. Gonzalezová a Moreno, původem z Mexika, toužili po miminku déle než deset let. "Tak dlouho jsem na to čekala," zvolala Luisa, když se narodilo první miminko.

"Čekat paterčata je velmi těžké," uvedl Theresin lékař John Eliot a zdůraznil, že matka trpěla bolestmi a nedostávalo se jí vždy pohodlí. Udělat něco podobného pro někoho jiného je podle něj "mimořádné". "Je šťastná, nyní se už zase směje, ulevilo se jí," řekl ke stavu Teresy její manžel Jerad Anderson.

Andersonová je ženou v domácnosti a zároveň studuje na zdravotní sestru. Službu Gonzalezové a Morenovi se rozhodla prokázat za odměnu 15 tisíc dolarů (asi 350 tisíc korun). Chtěla tak finančně vypomoci vlastní rodině. Podle manžela Jerada měla pak zůstat doma a starat se o dvě vlastní děti.

Při umělém oplodnění lékaři zavádějí větší počet embryí, aby zvýšili šance na úspěch. Teresa jich dostala pět. Poté, co lékaři zjistili, že čeká paterčata, vzdala se Andersonová svého práva na odměnu. Vzala v úvahu nečekané náklady, které budou muset rodiče chlapců vynaložit na jejich zabezpečení. "Chtěli jsme jen jedno dítě," přiznal Moreno. "Uděláme, co budeme moci. Vím, že nám bůh pomůže," dodal.

Rodiče přiznali, že zatím nevědí, jak si s pěti dětmi najednou finančně poradí. Enrique pracuje jako zahradník, jeho žena bude muset zůstat s dětmi doma, aby se o ně mohla starat.

U Javiera se po porodu objevily srdeční komplikace, musel být převezen na kardiologické oddělení ve Phoenixu. Lékaři tvrdí, že jedinou cestou k přežití je chirurgický zákrok.

Související témata:

Výběr článků

Načítám