Hlavní obsah

Na co si dát pozor při výběru partnera na seznamce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moderní technologie vládnou světu a není proto divu, že se nevyhýbají ani vztahům a seznamování. Odvrácenou tváří online seznamek je ale nedostatek informací a zavádějící fakta. Jak snadno rozklíčovat, kdo stojí za vaši pozornost, a kdo ne?

Foto: Profimedia.cz

Online seznamování je velmi populární.

Článek

Toužíte po solidním vztahu, ale zatím k vám osud nebyl přívětivý? Neztrácejte čas s muži, kteří se nedokážou do vztahu ponořit naplno. Ačkoliv se v online světě každý chce vykreslit v tom nejlepším možném světě, existují varovné signály, podle kterých můžete dešifrovat, jestli je muž spíše nakloněn vztahu, nebo krátkému úletu.

„Ačkoliv to není pravidlem, pravdou je, že profil na seznamce vám toho může spoustu odhalit,“ říká odbornice na vztahy Maria Sullivanová pro Stylist.

Nejdříve se zaměřte na fotografie. Kromě toho, jestli se vám dotyčný líbí, je totiž důležité zaměřit svoji pozornost i na typ a počet jednotlivých fotografií.

Mýty o lásce, které narušují zdravé vztahy

Vztahy a sex

„Důležité jsou nejen odpovědi na vaše zprávy, ale i fotografie. Působí z fotek materialisticky, nebo se zaměřuje na svůj fyzický vzhled nikoli osobnost? Tyto podrobnosti vám mohou poskytnout vhled do osobnosti potenciálního partnera a mohou vám pomoci určit, jestli vám daný člověk stojí za osobní schůzku, nebo ne,“ říká Sullivanová.

Důležitá jsou také základní fakta, jako je věk, povolání, místo bydliště a další osobní údaje. „Nepřehlížejte žádný z těchto detailů, mohou vám toho mnoho napovědět,“ říká.

Velké množství fotografií například naznačuje toxickou maskulinitu. „Profily, které se skládají pouze ze selfies z posilovny, klubů či večírků nebo z fotek bez trička jsou výmluvným znamením, že máte pravděpodobně co do činění s velkým egem.“

Klíčová komunikační pravidla při seznamování

Vztahy a sex

„Dalším ukazatelem, na který je potřeba si dát pozor, je, zda potencionální partner na svém profilu předem identifikuje fyzické preference partnerky. Někdo, kdo uvádí výšku nebo jiné fyzické vlastnosti, působí jako obchodník a s největší mírou pravděpodobnosti nebude moci vytvářet skutečné hodnoty, protože se zaměřuje na nalezení velmi specifických vlastností na povrchu,“ poukazuje odbornice.

Expertka na vztahy doktorka Caroline Westová dodává, že mezi varovné signály také patří neustálé zmiňování své expřítelkyně.

„Pokud vám v rané fázi seznamování vypráví příběhy o svých bláznivých bývalých, pak jde o červenou vlajku. Ukazuje to totiž, že daný člověk odmítá přijmout jakoukoliv zodpovědnost za rozpad předchozího vztahu a dává přednost používání nálepek, které svalují vinu na expřítelkyni,“ dodává Westová.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související články

Co dělat, když vám partner připomíná rodiče

Většina z nás během dospívání přísahala, že v dospělosti se za žádných okolností nebudeme chovat jako naši rodiče. Jenže, co když určité rysy svých rodičů...

Jak se správně hádat

Hádky se nevyhýbají ani romantickým vztahům. V žádném případě by ale nemělo platit pořekadlo, že v lásce a válce je vše dovoleno. Výměny názorů sice mohou...

Výběr článků

Načítám