Hlavní obsah

Muži prahnou po kráskách, ženy po penězích

– OSTRAVA

Pokud se lidé chtějí intimně seznámit, mají v závislosti na pohlaví odlišné nároky. Zatímco muži většinou vyžadují partnerky s tělem modelky, ženy zase upřednostňují kandidáty s tučným bankovním kontem. Vyplývá to ze zkušeností seznamovací agentury v Ostravě.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

Muži se touží seznámit se štíhlou a pohlednou dlouhovláskou, kterou by jim všichni záviděli. Pro ženy dokonalý vzhled jejich budoucího partnera není natolik důležitý. "Pánové vnímají očima, hledají líbivé prototypy z reklam. I kdyby žena měla jiné kvality a byla nepohledná, tak u většiny mužů má smůlu," uvedla majitelka ostravské agentury Karla Kuřecová.

Politik zajistí rodinu, domnívají se ženy

Podle ní si ženy zakládají na kvalitní konverzaci, kromě toho ale vyžadují, aby měl jejich partner automobil, měl dobrý vkus v oblékání a uměl se dobře chovat ve společnosti. Mezi profese, které u žen vzbuzují dojem zajištěnosti, patří hlavně politik. Poptávka po podnikatelích se v poslední době snížila, stejně jako klesá i zájem o cizince. Po těch dnes už dámy tolik neprahnou, neboť je odrazují neblahé zkušenosti jiných žen.

Zatímco ženy ze svých požadavků, které si na začátku stanoví, jen těžko slevují, muži jsou na tom zcela opačně. I když v dotazníku uvedou, že by se rádi seznámili se vzdělanou partnerkou s jedním dítětem, při následném náhodném setkání s krasavicí jim najednou vůbec nevadí, že vyvolená je nakonec jen vyučená a má třeba tři potomky.  

Starším mužům stačí pivo

Služby seznamovacích agentur podle Kuřecové nejčastěji využívají lidé, kteří již zažili jeden rozvod. Jejich věk se pohybuje v rozmezí od 25 do 50 let. Starší ženy se prý seznamují docela rády, naopak s nevolí tak činí pánové.  

"Zájem o vytvoření vztahu mají spíše starší dámy. Naopak muži kolem 55 let už často nikoho nehledají. Samotu řeší návštěvou hospod, dají si dvě tři piva a je jim dobře," uzavřela.  

Hlasujte v anketě pod článkem:
Čeho si na partnerovi/partnerce nejvíce ceníte?

Anketa

Čeho si na partnerovi/partnerce ceníte nejvíce?
Fyzické krásy
12,7 %
Finanční zajištěnosti
4,3 %
Inteligence
21,2 %
Morálních zásad
13 %
Něčeho jiného
48,8 %
Celkem hlasovalo 2060 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám