Hlavní obsah

Muži po polibku téměř vždy očekávají sex

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Muži i ženy vnímají líbání jako velmi intimní záležitost související se sexualitou. Obě pohlaví také přikládají líbání ve svém životě velký důraz, ovšem tady shoda pohlaví končí. Protože zatímco ženy nepovažují líbání nutně za předehru k sexu, muži očekávají, že k němu po líbání dojde, téměř vždy.

Foto: Profimedia.cz

Muži i ženy shodně hodnotí líbání jako důležitou věc ve vztahu.

Článek

Americké psycholožky Helen Fisherová a Susan Hughesová se výzkumem líbání dlouho zabývaly a zjistily, že muži i ženy hodnotí spojení úst milenců na škále jedna až pět shodně pěti body. Muži i ženy tedy považují líbání za důležitou součást intimní interakce, obě pohlaví líbáním zjišťují, jak se k nim protějšek bude hodit, a obě pohlaví také méně přitahuje někdo, kdo se líbá špatně. Ale tím podobnosti pohlaví končí.

Zatímco pro ženy je špatný polibek známkou konce a nechtějí pokračovat v dalším intimním sbližování, pro muže není takový polibek známkou konce hned. Chtějí před ním ještě sex. Pro ženy je líbání sice také známkou, že k souloži může dojít, ale spíše u dlouhodobých partnerů, zatímco pokud znají muže teprve krátce, líbání nemusí být známkou ochoty k souloži.

Ženy také zpočátku po seznámení nemají hned rády příliš smyslné líbání plné výměny slin a hlubokého pronikání jazykem do úst. Pokud tedy netouží po sexu na jednu noc, ale po dlouhodobém vztahu. To muži ovšem podvědomě vědí, protože jakmile žena začne být intenzivní v líbání a hodně sliní, je to známka, že je vzrušená a touží po spojení. Sliny navíc obsahují testosteron, takže intenzivní líbání s výměnou slin muži zajistí, že žena dostane dávku testosteronu, více se vzruší a je ochotnější se milovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Chcete zářit celý den? Dopřejte si ranní sex

Cítíte se unavení, bez energie a neustále přemýšlíte, jak si dobít "baterky"? Pak právě pro vás máme jednoduchý tip - začněte svůj den milováním. Budete nejen...

Výběr článků

Načítám