Hlavní obsah

Chcete zářit celý den? Dopřejte si ranní sex

Novinky, Dana Sokolová

Cítíte se unavení, bez energie a neustále přemýšlíte, jak si dobít "baterky"? Pak právě pro vás máme jednoduchý tip - začněte svůj den milováním. Budete nejen optimističtější a šťastnější, ale podle lékařů i zdravější.

Foto: Profimedia.cz

Ranní sex zlepšuje zdraví, ale i celkovou pohodu.

Článek

Není pochyb o tom, že sex má vynikající vliv na zdraví člověka. Prospívá fyzické i duševní kondici a dokonce i imunitnímu systému.

Kouzlo ranního sexu spočívá především v nastartování organismu a to v pozitivním slova smyslu. Dosažením vyvrcholení hned po ránu se vlivem endorfinů cítí člověk mnohem šťastněji a optimističtěji, než když den začne výbornou snídaní. A navíc i jeho imunitní systém funguje mnohem lépe.

"Ranní sex zvyšuje hladinu imunoglobulinu IgA, jenž tělo chrání před infekcí. A právě proto je tato aktivita tolik podporována lékaři," vysvětluje pro deník Daily Mail doktor Herbenick, autor knihy Pro dobrý pocit.

Kromě toho člověk po ranním sexu i mnohem lépe vypadá. Podle odborníku může zvýšená hladina estrogenů i za mnohem lepší pleť a kvalitu či lesk vlasů.

Ranní milování bývá i mnohem uspokojivější

Přestože mnozí lidé tvrdí, že po ránu nejsou schopni ničeho, nebo že na sex prostě nemají čas, pak jim odborníci doporučují, aby se překonali a sex po ránu si alespoň vyzkoušeli.

Podle nich totiž ranní čas přeje rychlovkám, a pokud jsou lidé ve spěchu, pak jim v těle koluje i mnohem více adrenalinu, jež může většinou za intenzivnější prožitky a tedy i vyvrcholení. Kladem bývá i spontánnost, která může každému vztahu jen prospět.

Jak probudit v mužích nadšení pro ranní milování

Možná budete sami překvapeni, jak moc snadné je muže k rannímu sexu přemluvit. Během spánku se totiž každému muži v těle hromadí testosteron a jeho vysoká koncentrace na muže působí celé tři hodiny po probuzení. A proto právě v tomto čase není vůbec těžké muže sexuálně navnadit. Jejich libido je v tento čas doslova na maximu.

Další výhody pravidelného milování

  • U lidí, již mají sex třikrát týdně, se snižuje i pravděpodobnost srdečního infarktu či mrtvice.
  • Pravidelným sexem se zlepšuje i kvalita spermatu muže, díky čemuž se zvyšuje i plodnost muže.
  • Pravidelný sex pak hraje i velmi důležitou roli v prevenci rakoviny prostaty.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám