Hlavní obsah

Moderní muž chce být potřebný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejlépe se muži cítí, pokud jsou potřební, jak zjistili australští psychologové. Nemusí se ale nutně jednat jen o důležitost z finančního hlediska. Mnohem významnější pro pány totiž je, aby je žena potřebovala po emocionální a sexuální stránce. To jim dodává pocit vlastní hodnoty a také mužnosti.

Foto: Profimedia.cz

Nejlépe se muži cítí, pokud jsou potřební.

Článek

Pokud žena neustále dává najevo to, jak je samostatná, a předkládá mužům své úspěchy a nezávislost, většinou je pak málo žádoucí. Přitom moderní pánové neodmítají úspěšné ženy. Naopak po nich touží. Ve vztahu ale taková žena musí umět vyjádřit, že je pro ni partner nepostradatelný.

Moderní muži mají rádi pocit, že si sex zaslouží. Nebojí se závazků a manželství, ale vstupují do něj se ženou, která je respektuje.

„Když tedy moderní ženy dovolí mužům být skutečnými muži, dovolí jim trochu víc se ukázat v životních výzvách a podpoří jejich ego tu a tam, pak se poptávka a nabídka skvěle potkají,“ míní vědci z Austrálie.

Reklama

Související témata:

Související články

Symbolem mužnosti je stále masožravost

Symbolem mužnosti pro většinu západní společnosti je stále maso. Zvláště tradiční hodnoty zastávající část společnosti věří, že právě konzumace masa je typicky...

Výběr článků

Načítám