Hlavní obsah

Menstruace by byla pro muže privilegium

Novinky, Korzo
NEW YORK

Američanka Gloria je přesvědčena, že pokud by menstruovali rovněž muži, určitě by se cyklus stal v určitých částech světa obřadem, který by se okázale slavil. První menstruace by rovněž byla signálem, že je příslušník silnějšího pohlaví schopen vstoupit do armády.

Foto: Jitka Doubravová

Tisková konference k Back in the fight 4

Článek

Budoucími vojáky by se podle Glorie mohli stát pouze ti, kteří ovládají měsíční cyklus rudé planety Mars a budoucími duchovními jen ti muži, kteří by každý měsíc symbolicky odevzdali svou krev jako oběť za hříchy lidstva.

Ženy by postrádaly možnost chápat cykly Měsíce a kosmu vůbec, absolvovat symbolicky smrt a vzkříšení a následně by jim byla zcela nepochopitelná filozofie a náboženství.

Psychologové by obhajovali záchvaty krvavé agrese u mužů jejich předmenstruačním syndromem a ženám by radili, aby menstruaci nezáviděli.

Gloria vysvětluje, že církevní představitelé a generálové by jazykový původ pojmu menstruace odvozovali od anglického slova man (muž). 

Dále předpokládá, že menstruace u mužů by měla výsostné privilegium, zatímco ženy se jí pouze trápí.

Reklama

Související témata:

Související články

Menstruace jako předmět uměleckého projektu

Přiblížit lidem ženské tělo z toho nejintimnějšího pohledu chce svým projektem pražské Centrum pro Gender Studies. Organizace, která se zaměřuje na sledování...

Menstruace ztrácí přirozenost

Průměrná žena prodělá za život nejméně třistapadesát menstruačních cyklů. Vzhledem k tomu, že téměř každou periodu doprovází také ovulace, nabízí se otázka...

Výběr článků

Načítám