Hlavní obsah

Matka jí vybrala manžela, totéž udělala pro svou dceru

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Najít vhodného partnera pro život není jednoduché. Někdy se to povede, jindy ne. Jedno je ale ve většině případů západního světa stejné - dotyčného partnera či partnerku si volíme sami. Doba, kdy do této záležitosti zasahovali rodiče, je téměř minulostí. Nebo ne? Příběh jedné ženy působí docela jinak.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Luann poznala svého nynějšího manžela Terryho na základní škole. Na střední spolu pak tvořili klasický „americký” pár - ona byla roztleskávačka, on sportovec. Luannina matka ho naprosto zbožňovala a vždy byl u nich vítán. Jak to tak ale chodí, i oni se jednou rozešli a začali postupem času žít s někým jiným. Luannina matka ale věděla své.

Nové partnery své dcery poměrně dost přehlížela a byla si jista, že ten nejvhodnější pro ni byl a vždy bude jen jeden - Terry. Viděla v něm vlastnosti a hodnoty, které její dcera v pubertě a době dospívání jednoduše neviděla. A stála si za tím, že Terry je pro dceru tím nejlepším. A toho jediného jí také schvaluje a bude s ním souhlasit jako s partnerem a manželem.

Ženy se začnou proměňovat ve své matky v 33 letech

Vztahy a sex

A tak se i stalo. Po čase se Luann a Terry dali zase dohromady a nakonec se i vzali. Rozhodně to ale nebylo domluvené manželství. Jak Luann pro server Yourtango uvedla, šlo spíše o výrazný vliv matky na volbu jejího celoživotního partnera.

„Máma zemřela, když bylo našim dvojčatům Beth a Benovi necelých pět let. Terry a já jsme v tu dobu byli už 12 let manželé,” popsala Luann.

„Neviděla svou vnučku vyrůstat, přesto její přítomnost byla mezi námi cítit i po mnoha letech,” popsala Luann situaci, kdy už jako matka dospělé dcery zasáhla podobným způsobem do jejího života, stejně jako to udělala před téměř třiceti lety její matka.

Vliv babičky, vliv matky 

Když začala Beth chodit na vysokou školu, ihned se dostala do skupiny lidí, se kterými nejen spolupracovala v rámci školy, ale stali se z nich i velmi dobří kamarádi. Kromě Beth patřila do skupiny ještě jedna dívka, dobrý kamarád Nate a Matt, do kterého se Beth zakoukala.

Po čase své kamarády vzala i na víkend k rodičům, i proto, aby jim představila Matta. To, co se tam stalo, jí doslova změnilo život.

Na výběr partnera má stále vliv i stav konta

Žena

„Když jsem se ve chvíli, kdy jsme byly s mámou samy, zeptala, co si o něm myslí, usmála se, založila ruce a řekla: ‚Je moc milý, ale my s tatínkem máme raději Natea.‘ Byla jsem v šoku. Natea jsem vždycky brala jen jako dobrého kamaráda,” popsala Beth okamžik, který jí změnil život.

Jak jí matka později vysvětlila, viděli s otcem Natea jako více vyzrálého, dospělého a zodpovědného člověka, který se jednoduše podle nich pro jejich dceru hodí lépe.

„Nejzajímavější na tom všem bylo, že od té doby jsem si i já začala stále více uvědomovat, že Nate mi ve skutečnosti věnuje mnohem více pozornosti než Matt,” přiznává Beth.

Postupem času si s Natem našla i společné záliby. Dopadlo to podle očekávání - do Natea se nakonec zamilovala, brali se několik málo týdnů po ukončení školy.

Anketa

Nechali byste si od rodičů poradit při volbě životního partnera?
Proč ne, mají více zkušeností. Jejich názor bude nejspíš správný.
7,5 %
Poradit ano, ale ovlivnit rozhodně ne.
69,9 %
Ani náhodou, to je čistě moje věc.
22,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6632 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám