Hlavní obsah

Kde se v ženách bere sex-appeal

Novinky, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak to, že to některé ženy s muži umějí, přestože neoplývají krásou? A některé vyložené krasavice se zase hodí jen jako doplněk do kanceláře nebo na fotografii v katalogu? Kde se v ženách bere sex-appeal? Psychologové tvrdí, že jde víc o přístup k životu a důvěru ve své schopnosti než o vzhled.

Foto: Profimedia.cz

Žena musí především znát svou cenu a vážit si sama sebe a svých schopností.

Článek

Sex-appeal (neboli sexuální přitažlivost) není otázkou pevných či velkých prsou, ve fitku vymodelované postavy, bezchybné pleti a bohatých kadeří. Samozřejmě že pěkný obličej, přitažlivá postava, smyslná chůze a zajímavý způsob života přitahují muže. Dívka či žena ale nemusí být oslnivě krásná, aby z ní vyzařovala smyslnost.

Když schází šťáva

Často se stává, že na první pohled atraktivní dáma při intenzivnějším kontaktu na své přitažlivosti ztrácí, protože na ní není víc než pěkný vzhled. Chybí jí prostě šťáva, na niž by si muži sedli jak vosy na bonbon. Mezi hodnoty, jež určují sex-appeal, určitě patří fyzické proporce, smyslné rty, velké oči, mimika, gesta, zabarvení hlasu, osobitá vůně i pohled. Nejvíce však zabírá, pokud žena věří vlastnímu tělu a svým schopnostem.

Pokud se budeme hodnotit jako atraktivní, budeme tak působit i na ostatní. Sebevědomé ženy, jež znají svou cenu, působí na okolí živelně, čiší z nich energie a radost ze života. Většinou nebývají uzavřené do sebe, naopak jsou dynamické a vždy otevřené pro ostatní, pro celý svět. Zároveň se umějí ze života radovat a na svět se usmívat.

To, že vědí, co chtějí, se odráží i na poli erotickém. Znají své silné stránky a dokážou jich využívat. Oblečení, make-up, účes, to všechno jsou atributy, jež výsledný efekt jen doplňují, nejsou ale pro sexuální přitažlivost podstatné.

Důležité je znát svou cenu

„Mužům se jako nejvíce atraktivní jeví ty dívky, které vědí, co chtějí a znají dokonale svou cenu. Nemusí se mužům vtírat, ani jim být vždy po vůli. Váží si samy sebe, a totéž očekávají od ostatních. Jsou nezávislé a nikdy nepřestávají být samy sebou. Také mají smysl pro humor, vlastní zájmy i neměnné zásady a názory,“ prozradila ze své terapeutické praxe psycholožka Adriana Klosová.

„Takový člověk dokáže být fascinován osobou druhého pohlaví, dokáže se vcítit do jeho tužeb. Dokáže mu ponechat osobní svobodu i prostor pro plnění vlastních přání. Mohu potvrdit, že asertivní dívky jsou sexy. Vládnou samy sobě, a to je silné afrodiziakum.“

Život se nesmí stát nudným

Psycholožka Klosová potvrdila ze své praxe, že se často setkává se ženami, které místo toho, aby se staraly i o sebe, věnují nejvíce času dětem, případně manželovi a na sebe jim nezbývá prostor a energie.

„Jejich život se stává rutinní nudou, stýskají si, že si připadají šedé, bez životních cílů, jejich životy postrádají smysl. A to je podle nich důvodem, proč jsou pro muže neatraktivní a bezcenné,“ posteskla si Klosová.

„Přitom když tyto nešťastné ženy vidím, je mi smutno. Na každé z nich mě zaujme něco specifického, zajímavého, jedinečného. Jedna má veliké oči s moudrým, vlídným pohledem, další rámuje tvář ohromná záplava vlnitých vlasů, pěkný profil s pěkným nosíkem, nebo milý, lahodný hlas. Jiná zas hraje na hudební nástroj, další miluje divadlo a zná o něm snad všechno. Důležité však je, aby o svých přednostech každá věděla a využila jich,“ poradila ženám, jež neoplývají sebevědomím, psycholožka.

Anketa

Jak se podle vás vyznačuje sex-appeal?
1. Chováním
42,3 %
2. Oblečením
1 %
3. Pěknou tváří
1,5 %
4. Smyslnými ústy
0,5 %
5. Gesty a mimikou
44,7 %
6. Mluvou
0,6 %
7. Povahou
3,2 %
8. Pohledem
2,8 %
9. Chůzí
0,9 %
10. Jinak
2,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 8889 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám