Hlavní obsah

Jak zabodovat při seznámení s rodiči partnera

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seznámení s rodiči vašeho partnera je věc značně ošemetná. Na jedné straně je pozitivní to, že se váš vztah vyvíjí kupředu a evidentně si vás partner váží, na straně druhé je to ale velký nápor na nervy. Nenechte nic náhodě a pořádně se na to připravte. Poradíme vám, jak na to.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Hlavní pravidlo zní, snažte se co nejdokonaleji uvolnit. Je jasné, že lehká nervozita tu bude vždycky, ale důležité je neztratit hlavu a být sama sebou.

Nastudujte si rodinnou historii

Štěstí přeje připraveným. Zeptejte se svého přítele na oblíbené koníčky jeho rodičů, jejich charakter i minulost. Jsou upjatí, bezprostřední nebo třeba vegani? To vše je důležité znát. Budete tak totiž vědět, co vás čeká a zároveň se vyhnete zbytečným trapasům.

Nehroťte oblečení 

Neplýtvejte energií na vymýšlení toho nejvhodnějšího „outfitu”, který zaboduje. Věřte, že pokud nepůjdete v roztrhaném tričku a umouněných šortkách do půlky hýždí, ale naopak vsadíte na čisté a jednoduché oblečení, neuděláte chybu. No a pokud jste například rockerka tělem i duší, nesnažte se ze sebe dělat něco jiného, než jste. Klidně si oblékněte tričko vaší oblíbené kapely, ale okované boty a pásek s nýty nechte prozatím doma.

Najděte společnou řeč

Každá rodina je jiná. Někteří lidé se rádi zapojují do politických debat a mluví o aktuálních záležitostech. Jiní mohou mít tendenci držet se méně potenciálně kontroverzních témat, a tak se baví o oblíbených pořadech či „drbou” celebrity. Nezapomeňte proto zapojit empatii a nalaďte se na stejnou notu. Uvidíte, že konverzace bude svižná a čas tak uběhne mnohem rychleji.

Na telefon zapomeňte

Na telefon si dávejte velký pozor. Samozřejmě si vypněte zvonění i vibrace a za žádnou cenu ho při setkání nevytahujte z kapsy. Ani kdybyste umírala nudou. Je to neslušné a zkazilo by to váš první dojem.

Nabídněte pomoc

Pokud jste opravdu nervózní, jedna z nejlepších věcí, kterou můžete udělat, je nabídnout pomoc. Umýváním nádobí zabavíte svou mysl i ruce, a navíc si u přítelovy matky jistě šplhnete.

Nepřetvařujte se

Chovejte se jako při prvním rande. Buďte zdvořilou a angažovanou verzí sebe sama, aniž byste byla falešná. Chcete přece, aby si vás jeho rodiče zamilovali takovou, jaká jste, a ne nějakou falešnou verzi, kterou byste si následující roky musela držet.

Reklama

Výběr článků

Načítám