Hlavní obsah

Jak často se lidé milují, když se pokoušejí o miminko

Novinky, bok

Sex je téměř od počátku součástí každého vztahu. U mnohých párů dříve nebo později navíc přijdou myšlenky na založení rodiny, a tak je sex ještě o to více na denním pořádku, nebo není? Jak často se vůbec lidé milují, když se snaží počít dítě?

Foto: Profimedia.cz

Otěhotnět hned při prvním plánovaném pokusu se ne každé ženě povede. Někdy to chce více snahy ze strany partnerů, jindy je potřeba pomoc lékařů.

Článek

Intenzita sexuálního života je odlišná u každého páru, na tom není nic neobvyklého. Ani na tom, že postupem času četnost sexuálního styku více či méně klesá, záleží na mnoha různých faktorech.

Když se ale pár snaží počít dítě, dalo by se předpokládat, že četnost milování bude výrazněji stoupat. U někoho možná ano, ne vždy je to ale pravidlem, jak dokládají i výsledky jisté americké studie, kterou zpracoval server Ovuline zabývající se otěhotněním a možnostmi, jak zlepšit své šance na založení rodiny.

Z výsledků mezi 100 tisíci ženami napříč celou zemí vyplynulo, že při pokusu o početí dítěte se páry milují v průměru pouze šestkrát do měsíce. O kolik je to více, než je jejich běžná „norma”, snad není ani radno domýšlet.

V rozmezí celé země jsou ale i dost výrazné skoky. V některých amerických státech se páry snažící se o miminko milují pouze čtyřikrát do měsíce, jinde tomu trošku přidávají a zvyšují svou četnost na sedm milostných aktů.

Když se dítě „nedaří”

I když jsou čísla výrazně nižší, než odborníci předpokládali, je nutné počítat s tím, že ani každodenní milování ale není jasnou zárukou, že se otěhotnění hned při několika prvních snaženích povede, cituje Women´s Health magazine.

Na vině, proč se nemusí dlouhou dobu dostavovat úspěch, může být celá řada faktorů. Přes špatný životní styl, nevhodné stravování, stres až po zdravotní komplikace.

V počátcích, když se početí nedaří, je proto vhodné zvážit všechny možné potenciální hrozby, které mohou za neúspěchem stát. Někdy totiž postačí i drobná změna a úspěch se dostaví.

Když se ale dlouhodoběji nedaří, je vhodné navštívit odborníka, který může páru nabídnout moderní lékařské metody.

Reklama

Související témata:

Související články

Psychika ovlivňuje i početí dítěte

Se vším souvisí psychika, říká se často. Ne nadarmo. Psychika hraje opravdu zásadní roli v životě, protože reguluje a řídí prožívání a chování člověka. Souvisí...

Výběr článků

Načítám