Hlavní obsah

Internetový test mozku dokáže odhalit vhodného partnera

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Najít v dnešní době toho pravého partnera není nic jednoduchého. O to víc osamělí lidé ocení možnost, že si lze otestovat velmi jednoduše případné partnery. Nový mozkový test BrainDesire je navíc volně k vypracování na internetu.

Foto: Profimedia.cz

Flirtování na internetu většina lidí nepovažuje za podvádění.

Článek

Výzkum ukazuje, že oblasti mozku, které zaznamenávají sexuální touhu, se aktivují rychleji než za pětinu sekundy.

Určitá část mozku má tedy o vhodnosti partnera jasno mnohem dříve, než si člověk skutečně uvědomí, že ho daná osoba přitahuje.

Aktivováním center sexuální touhy mozek zaměstnává tzv. systém odměn, který dokáže situaci vyhodnotit a pak následně předvídat případnou odměnu. Což v reálném životě znamená, že mozek dokáže odhadnout, zda jedinec potkal ten správný protějšek či ne.

Každá aktivace systému odměn zanechává v mozku stopy, které dnes již vědci dokážou právě díky speciálnímu testu BrainDesire změřit.

Čím silněji je systém odměn v mozku aktivován, tím intenzivnější touhu v člověku daný protějšek vyvolává.

Reklama

Související témata:

Související články

Jste sami? Seznamte se na zájezdu

Jedu na pražské Roztyly a jsem trochu nervózní. Mám sraz s jedním z účastníků zájezdu pro nezadané - poveze mě do vesničky na středozápadní Moravě, kde máme...

Jak zaručeně sbalit chlapa na celý život

Najít toho pravého muže pro život dnes není vůbec jednoduché. Přestože existuje celá řada možností pro seznámení, stále více lidí s tím má problémy. Někdy za...

Výběr článků

Načítám