Hlavní obsah

Hitem podzimu budou dlouhé vlasy, i u mužů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nejen dámskou, ale i pánskou módu ovládnou v příští sezóně dlouhé vlasy. Nakadeřené i rovné, přirozeně barevné i s melírem nebo přelivem. "Hlavně se však bude vlasová móda stále více přizpůsobovat módě šatů. A ta je sexy, takže i účesy budou sexy," míní Anthony Mascola, trojnásobný držitel ceny Britský kadeřník roku, který je v současné době na návštěvě české metropole.

Foto: Michaela Poláková
Článek

"Ženy, aby byly zajímavé a sexy, si v minulosti vlasy stříhaly. Dnes je to jinak - vlasy by měly být delší, vrstevnatější, více v pohybu," řekl ČTK Mascola.

Také pánové by měli zapomenout na návštěvy holičů a vlasům by měli dát volnost. Hlavní inspirací pro umělecké kadeřníky bude hudba. "Špičaté rockové střihy, delší vlasy a hlavně velká inspirace šedesátými a počátkem sedmdesátých let. Všechno bude drsnější, stejně jako muzika," uvedl Angličan, jehož rodiče pocházeli z Itálie.

Lidé dnes podle něj nechtějí ani tak dokonalé střihy, jako spíše volnost a pohodlí. "Nechtějí vypadat, jako by právě vyšli z kadeřnického salonu. Důležitá je volnost, inspirace mládím," tvrdí avantgardní kadeřník.

Mascola: České a slovenské modelky jsou sexy

K tomu, aby vlasy nevypadaly zplihle a neupraveně, slouží dnes celá řada vlasových přípravků. Také rodinná firma Mascolů produkuje několik řad kosmetických přípravků na vlasy. Nejmladší z pěti bratrů ve světě uznávané kadeřnické rodiny přijel do Prahy také proto, aby zde jednu takovou řadu představil.

"Kromě toho tady chci nafotit naši poslední kolekci. A to s českými a slovenskými modelkami, které jsou podle mě moc krásné a sexy," nešetřil komplimenty svérázný Londýňan, jemuž jeho metropole připadá oproti Praze "suchá a méně zajímavá". "Praha je mystické město a také je to město módní," míní umělec, jehož rodina má kadeřnické salony po celém světě. V Praze otevřel salon loni v srpnu.

Anketa

Líbí se vám dlouhé vlasy?
ano, na mužích i ženách
54,3 %
ano, ale jenom na ženách
23 %
ano, hlavně na mužích
10,2 %
ne, krátké jsou lepší
12,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 304 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám