Hlavní obsah

Helena rozdávala nemocným dětem podpisy a radost

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Přinejmenším dvě své nadšené fanynky objevila Helena Vondráčková ve středu 17. září na dětském hematologickém oddělení pražské nemocnice v Motole. Šťastní, že je navštívila oblíbená a úspěšná zpěvačka, však byli všichni malí pacienti.

Foto: Petr Pazdera

Borci z SK Osečná na startu, vlevo Lukáš Volejník a vedle něj ledařský matador Jan Pecina

Článek

"Helena bude zpívat na benefičním koncertu 1. října v Lucerně. S nadací Kapka naděje, která koncert uspořádá, spolupracuje vlastně už od jejího počátku. Nemocné děti však dnes navštívila vůbec poprvé. Zkrátka, chtěla vědět, o čem ten problém vlastně je. Pochopitelně byla dojatá a trochu smutná. Je to velice citlivý člověk," prozradila Korzu zakladatelka nadace Vendula Svobodová.

Jedna z našich nejpopulárnějších zpěvaček rozdávala vážně nemocným dětem dárky a autogramy. Odměnou jí byly rozzářené oči a úsměvy kluků i holčiček. "Myslím, že její přítomnost byla vítaným zpestřením i pro rodiče, kteří jsou v nemocnici se svými potomky. Je to skutečně veliká psychická zátěž," dodala Svobodová, která má se závažným onemocněním dítěte vlastní, bohužel tragickou zkušenost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám