Hlavní obsah

Diktát módy zasahuje i do intimního života

Právo, Radim Uzel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když pozorujete krasavice, které figurují na titulních stranách různých barevných časopisů, máte dojem, jako by ženská krása byla nějak uniformní. Dokonce i jeden postpubertální jinoch se dal nedávno slyšet, že se mu nelíbí ženské, které jsou všechny na jedno brdo. Jednolitým idolům se snaží vyrovnat také jeho vrstevnice. Nejen barvou vlasů a délkou řas, ale i tvarem těla a postavou. Některým to však dá pěknou fušku.

Článek

Znepokojující je skutečnost, že diktát módy zasahuje stále mladší věkové skupiny. Psychologové z univerzity v jihoaustralském Adelaide udělali výzkum mezi dívkami ve věku pěti až osmi let. Ukázalo se, že spousta šestiletých holčiček je nespokojených se svými těly a chtěly by hubnout. Raději nechci vidět, co budou vyvádět v pubertě.

A to už vůbec nemluvím o intimních rubrikách mládežnických časopisů. Mladí čtenáři si stěžují na malá, případně nadměrně veliká prsa a na oči blízko nebo zase daleko od sebe. Ale také na křivé nohy, mastné vlasy, pupínky pod nosem anebo nedostatečný vzrůst do výšky. Jejich stesky plní stoly redaktorů měrou přehojnou. V poslední době přibývají i stížnosti na pohlavní orgány. Taky se ne a ne zařadit pod jeden ideální vzor střižený podle jednotné uniformity. Intenzívní osvětou se podařilo mladé muže jakž takž přesvědčit, že délka pohlavního údu není přímo úměrná kvalitě sexu ani ostatním osobním úspěchům.

Naivní ideál krásy

Množí se také požadavky mladých dívek na plastickou úpravu zevního genitálu. Děvčata vidí dámské přirození na obrázku a naivně se domnívají, že to má být ideál krásy. Ty dobré duše netuší to, co ví každý gynekolog: vzhled zevních rodidel je stejně individuální jako otisky prstů.

Profesionálně lze ženu poznat podle genitálu ještě lépe než podle obličeje. Nejčastěji se dožadují operační redukce malých stydkých pysků. Myslí si, že musí být nutně skryty ve stydké rýze. Vždyť to tak na obrázku většinou bývá! Často to trvá dosti dlouho, než přesvědčíme horlivou adeptku o tom, že zbavovat se této cenné a citlivé tkáně je nesmysl.

Nedávno mě pobavila zpráva o transplantaci tukové tkáně do podkoží vulvy. Dělá se prý proto, aby byla "naducanější" a pevněji obepínala mužský penis při souloži. A hned se vzápětí objevilo několik žádostí o podobný zákrok. Rozhodně bych nechtěl podceňovat úspěchy plastické chirurgie. Dokáže transplantovat skoro cokoli kamkoliv. Tím méně bych chtěl své kolegy připravovat o chleba. Ale tukové tvarování genitálu považuji za úplnou hloupost. Přirození se tak vlastně stává "nepřirozením".

Daleko výhodnějším postupem je posilování svalů dna pánevního a svěračů lůna. Tyto svaly se trénují stejně, jako kdyby žena chtěla přerušovat močení. Není k tomu zapotřebí žádných strojů a posiloven. Tuto gymnastiku může dáma provozovat kdykoliv a kdekoliv. Zlepší její sexuální prožitky i udržení moči ve vyšším věku. Peníze, které tak ušetří za operaci, může investovat třeba do dovolené. Vsadím se, že si na ní výsledky gymnastiky pánevního dna užije až do dna.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Jste spokojeni se svými pohlavními orgány?

Anketa

Jste spokojeni se svými pohlavními orgány?
Ano
89,8 %
Ne
10,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1730 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám