Hlavní obsah

Detektor lásky prokáže zamilovanost i nevěru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Kopretiny, jejíž otrhané okvětní lístky amatérsky prokázaly lásku či nenávist a nevěru, nyní nahradila nová technická vymoženost. Malá firma z New Yorku vyvinula Love Detector (Detektor lásky), který údajně spolehlivě podle lidského hlasu dokáže rozeznat, zda mluvčí svého partnera podvádí či nikoliv.

Foto: pořadatel

plakát

Článek

Přístroj, který lze pořídit za 50 dolarů (asi 1 400 korun), měří teplotu při rozhovoru na stupnici od jedničky do pětky, přičemž nejnižší hodnoty vypovídají, že mluvčí je do osoby, s níž vede dialog, zamilován až po uši. Informaci přinesl zpravodajský server Sun Times.

Detektor stačí napojit na osobní počítač a pevnou telefonní linku. Spuštěný příslušný program následně vyhodnocuje míru zamilovanosti přímo na obrazovce prostřednictvím virtuální kopretiny. Čím méně má lístků, tím více partnerova zamilovanost upadá.

Detektor pro zamilované rozeznává přes osm tisíc matematických vzorců, které zpracovává v šestnáct citových parametrů.

Podle výrobců je program spolehlivý na 96 procent, při jeho užívání nezáleží na jazyku a kulturních zvyklostech. V žádném případě však nefunguje jako neomylná vědma.  

Související články

Výběr článků

Načítám