Hlavní obsah

Desítky žen chtějí dítě s lovcem z doby bronzové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BOLZANO

Desítky žen zažádaly o možnost otěhotnět s pravěkým člověkem, který zemřel před pěti tisíci lety. Tělo "ledového muže Ötziho" našli turisté v roce 1991 poté, co roztál led na ledovci Schnalstal na pomezí italských a rakouských Alp. O četných žádostech o lovcovo miminko informovali pracovníci muzea, kde je tělo muže z doby bronzové vystaveno.

Foto: archiv J. Vondráka

Jiří Vondrák (vlevo) s Bulatem Okudžavou.

Článek

Jak píše zpravodajský server Ananova, Alex Susanna, ředitel muzea v Bolzanu, kde je tělo ledového muže vystaveno, uvedl, že dostal desítky žádostí od zájemkyň o Ötziho dítě. Pro rakouskou stanici ORF prohlásil, že všechny žádosti byly odmítnuty, a to nejenom proto, že Ötziho penis dávno odhnil.

Když bylo tělo ledového muže objeveno, po nějakou dobu byl považován za moderního horolezce. Bližší ohledání však ukázalo, že má na sobě kalhoty z kozí kůže a kápi z trávy. Kousek od něj byly nalezeny šípy, luk a měděná sekera. Následné analýzy a testy poté ukázaly, že tělo je staré více než 5 000 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám