Hlavní obsah

Co ženy očekávají od mužů

Novinky, das

Ženy mají mužům často za zlé, že se sami nedovtípí věcí, které ony od nich očekávají. Mají pak často pocit, že je muži nemají dostatečně rádi, když si o vše musí říkat. Realita je samozřejmě jiná. Jelikož kvůli tomu vzniká řada zbytečných nedorozumění, odborníci přes vztahy pro WebMd sestavili seznam těch nejčastějších ženských očekávání.

Foto: Profimedia.cz

Ženy mají rády muže, kteří se zhostí tradiční mužské role.

Článek

Romantických gest není nikdy dost. Je jedno, jestli jsou dva lidé spolu dva měsíce, nebo 20 let. Romantická gesta jako květiny, intimní večeře, milostná poezie či alespoň krátká sms zpráva mají svá opodstatnění. Možná to může znít jako klišé, ale ženy ke svému štěstí tato gesta jednoduše potřebují.

Uznat chybu nic nestojí. Přiznat chybu a snažit se o nápravu je pro ženy mnohem důležitější než cokoliv jiného. Maskovat chyby i nedostatky se jednoduše z dlouhodobého hlediska nevyplácí.

Šaty dělají člověka. Přestože muž nemusí chodit podle nejnovějších trendů, měl by vždy vypadat upraveně a vkusně. Samozřejmě každá žena upřednostňuje jiný styl, ale je na muži, aby se jí alespoň částečně přizpůsobil.

Naslouchat není to samé, co radit. Pokud ženy něco trápí, pak především potřebují, aby je někdo vyslechl a měl s nimi soucit. Bohužel muži v takových chvílích hledají aktivně řešení a snaží se ženám radit, o což ony nestojí.

Lichotek není nikdy dost. Ženy potřebují neustále slyšet, jak jim to sluší, jak vypadají skvěle. Zvlášť mají-li nový účes, nové oblečení apod.

Základy etiky a dvoření. Ženy mají rády muže, kteří se zhostí tradiční mužské role, a to především v období námluv. Otevírání dveří, pomoc při oblékání kabátu, placení, slušné chování by mělo být samozřejmostí i u dnešních gentlemanů.

Empatie. Ženy touží po mužské empatii, zvláště pokud jsou naštvané. Pokud je v tento moment muži obejmou či jim podají kapesník, dají jim tak jasně najevo svou účast, což mnohé z nich skutečně ocení.

Spěchat na sex se nemusí vyplatit. Ženy potřebují víc času jak k odhodlání k prvnímu milování, tak při naladění se na každé další milování. Proto je tak důležitá předehra před každým milováním zahrnující povídání, dotyky a další něžnosti.

Bezpečný sex není jen záležitost žen. Mnozí muži spoléhají na ženu a její hormonální pilulky. Ve skutečnosti ty chrání pouze před otěhotněním, ale již ne před pohlavními chorobami. Ženy si váží muže mnohem víc, pokud převezme sám od sebe starost o jejich vzájemnou bezpečnost. A sám praktikuje to, co káže.

Komunikace a intimnosti. Každá žena touží při milování potěšit svého muže a k tomu potřebuje znát nejrůznější intimnosti. Všetečné otázky tak dámy obvykle nevynechávají ani při milování, a to samé vyžadují i od mužů.

Odkládání sexu bez důvodu. Pokud muži mají nějaké starosti, hodně práce a nezbývá jim energie pro milování, není nic jednoduššího, než to říci i ženě. Všechny nevyřčené domněnky mohou být jen počátky partnerských neshod.

Otevřená komunikace. Když chce žena mluvit o vztahu, neznamená to hned, že je vše špatně. Otevřená komunikace vztahům prospívá a muži by se těmto debatám neměli bránit.

Reklama

Související témata:

Související články

Dámy, tohle po svém manželovi nechtějte

Vstup do manželského svazku s sebou nese kromě pocitů štěstí i mnohá očekávání a přání. Některá jsou opodstatněná, jiná naopak poměrně nereálná a mohou dlouho...

Výběr článků

Načítám