Hlavní obsah

Číňanky s porody čekají na rok opice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PEKING

Na porodnost v Číně má vliv nejen populační politika, ale rovněž horoskop. Mnohé ženy záměrně oddalují příchod potomka a porody odkládají až na datum po 22. lednu, kdy začne rok opice. Právě tento rok má Číňanům přinést notnou dávku štěstí. Informaci přinesl deník Shanghai Morning.

Foto: Kavárna Evropa

Kavárna Evropa

Článek

"Jsou přesvědčeny, že lidé narozeni v roce kozy, který v lednu skončí, jsou považováni za nešťastné," píše list.  Ať už jde o pověry či ne, jedno je jisté - děti narozené v roce opice se budou muset vypořádat s velikou konkurencí ve školách a v povolání, protože jich bude hodně.

Vlastnosti podle zvířat

Orientální báje o vzniku čínského lunárního kalendáře vypráví, že před dávnými lety pozval Buddha všechna zvířata k novoročním oslavám.

Dostavilo se dvanáct zvířat dvanácti typů: šmejdilka krysa či myš, pomalý, ale nezadržitelný buvol, lstivý a odvážný tygr, dobrácký zajíc či králík, vznešený a moudrý drak, rozvážný had, netrpělivý a společenský kůň, klidná ovce či koza, družná a prohnaná opice, chlubivý kohout či slepice, oddaný pes a přímočarý vepř či divočák.

Buddha za odměnu věnoval každému hostu v pořadí, v jakém přišel, vládu v čase. Podle legendy tak každý, kdo se v tuto dobu narodí, získává část pozitivních i negativních vlastností příslušného zvířete.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám