Hlavní obsah

Čím ženy děsí muže při seznamování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po řadě nevydařených schůzek jste konečně našla muže, který by mohl být ten pravý? Gratulujeme. Z fáze hledání můžete přejít do fáze seznamování a zjišťování, zda se k sobě skutečně hodíte. Jen pozor, ať to se snahou nepřeženete a nevyděsíte ho hned zpočátku natolik, že zmizí dřív, než si stihne uvědomit, co k vám cítí.

Foto: Profimedia.cz

Najít muže, který se vám líbí, a vy jemu, je fajn. Jen na něj hned moc netlačte.

Článek

Konečně jste „ve vztahu” a nejspíš jste stejně nadšená jako váš protějšek. Ale zatímco vy už hledíte daleko do budoucna (potenciální svatba a děti), on se stále ještě rozkoukává.

Dávejte tedy raději pozor, jaké kroky budete v počátku vztahu dělat i jak se budete chovat, abyste ho příliš brzy nevyděsila možným dlouhodobým závazkem, na který ještě není připravený (nebo si tím není jistý).

Vztahová koučka Jane Rapinová pro Yourtango uvádí, čím v tomto období můžete muže vyděsit natolik, že raději vztah rychle opustí.

Všem se chlubíte, že jste pár

Chodíte spolu teprve pár týdnů, ale už se chlubíte všem členům rodiny (vaší i jeho), že jste pár. A co hůř, přesvědčujte i jeho, že jste pár.

Nejčastější vztahové chyby

Vztahy a sex

„Žádnému muži se nelíbí, když je zatažen do vztahu, než si je sám jistý nebo připravený. Volba stát se párem je ve vztahu velký krok vpřed, proto ho rozhodně do ničeho nenuťte,“ tvrdí Rapinová.

Uvolněte se a užijte si fázi seznamování. Zjistěte o sobě více a ujistěte se, že společně sdílíte důležité hodnoty a cíle. I muž vás chce nejprve více poznat a zjistit, zda „jste ta pravá“.

Když na něj budete hned od začátku tlačit, bude se i do budoucna obávat kontroly a tlaku z vaší strany, a jakmile to přesáhne únosnou mez, může se vypařit jako pára nad hrncem.

Neustále se ptáte, jak se cítí

Už na počátku seznamování je potřeba si dát pozor i na opakované vyptávání ohledně pocitů. Někteří muži se s nimi obecně neradi svěřují, o to víc v prvních dnech po seznámení.

Pocity, které odhalí skutečnou zamilovanost

Vztahy a sex

Naopak mnohé ženy milují, když mohou sdílet a prezentovat své pocity. A někdy i ty mužské. „Takže v tomto kroku radím raději ustoupit a nechat muže vyjádřit se tak, jak sám chce. A když nechce, rozhodně to neznačí hned něco zlého,“ nabádá odbornice.

Žárlíte

Žárlivost, v určitých mezích, může vztahům prospět. Ovšem hned po seznámení nastoupit s dotazy, kam chodí, když není s vámi, co dělá atd., není rozhodně prospěšné. Navíc čím více budete ukazovat svou vlastní žárlivost a obavy, o to víc poukážete na vlastní nejistotu.

Jak se jednou provždy zbavit strachu, že vás partner podvádí

Vztahy a sex

Snad každý muž chce ale raději ženu sebevědomou, která ctí vlastní názory a má svůj prostor, stejně jako činí vlastní rozhodnutí. „Buďte tedy ženou, která dovolí růst sama sobě i svému partnerovi,“ dává tip koučka.

Vynucujete si pozornost, jste náročná

Zoufale toužíte po známkách toho, že vás má rád? Téměř si vynucujete pozornost, dárky, komplimenty? Stejně tak náruživě ho sledujete na každém kroku, zavalujete ho pozorností a dárky? Možná to chvíli bude fajn, ale postupem času to vypoví dost o vaší potřebě a náročnosti. A to se ne každému muži bude zamlouvat.

Zde opět platí rada – v raných fázích vztahu se uvolněte, netlačte na pilu a zjistěte, jak moc se k sobě hodíte. Jinak je dost pravděpodobné, že vám objekt vašeho zájmu brzy uteče.

Očekáváte příliš mnoho a příliš brzy, řídíte ho

Sotva jste udělali první společný krok a už máte tendenci vše řídit? Kam se půjde, kolik času spolu budete trávit atd. Čekáte, že si vezme na starost veškeré výdaje – obědy, víkendy, společné výlety atd.?

Co chci od vztahu aneb Když se očekávání vymknou kontrole

Vztahy a sex

„Možná si myslíte, že má štěstí, že vás má, a třeba to tak na počátku i je. Ale pokračujte podobným způsobem a dlouho to tak nejspíš nebude,“ varuje Rapinová.

Podobný druh chování podle koučky postupně ničí mužovu svobodu a sebevědomí. Randění by měla být společná zábava, rovný vztah, na kterém se podílejí oba.

Jediné, co potřebuje, jste vy

Máte pocit, že když muž projevil zájem s vámi být, musí tak činit neustále a nic a nikoho dalšího v životě už nepotřebuje? Nechcete, aby se vídal s přáteli, věnoval se práci i po pracovní době, měl své koníčky…

Zdravý vztah vyžaduje zdravou péči

Vztahy a sex

Jde o zákeřný druh chování, kterého si na počátku vztahu muž (funguje to ale i obráceně) vůbec nemusí povšimnout. Možná za to bude dokonce chvíli i rád. Ale vsaďte se, že jeho přátelé, kolegové či rodina si toho všimnou hned.

Pro obě pohlaví platí, že ve svých životech potřebují čas pro sebe, své zájmy a koníčky, a to i když jsou v novém vztahu.

Reklama

Výběr článků

Načítám