Hlavní obsah

Chuť na sex může v ženách probudit i výhra ve stolních hrách

– New York

Vítězství na ženy může mít mnohem pozitivnější vliv, než si mnozí myslí. Kromě radosti i adrenalinu mnohé ženy zažívají i obrovské vzrušení a podle odborníků jsou i k sexu mnohem ochotnější. Pokud tedy muži touží po noci plné vášně, pak by měli nechávat své partnerky vyhrávat.

Foto: Profimedia.cz

Vzrušení z výhry brzy může následovat vzrušení sexuální.

Článek

V odborném časopise Evolution and Human Behavior uvádějí, že nadšení z vítězství, ať už je veliké jakkoli, zvyšuje hladinu testosteronu v krvi i u žen. Vzrušení z výhry brzy může následovat vzrušení sexuální. Žena s vyšší hladinou testosteronu je totiž k sexu mnohem ochotnější a připravenější.

„Vliv vítězství na lidské chování je zcela patrný už při samotném vítězství, ale řada účinků a konsekvencí se dostavuje až později,“ tvrdí američtí psychologové.

Pánové většinou moc povzbuzovat k chuti na sex nepotřebují. Když zvítězí u stolní hry, jsou zahlceni testosteronem a jsou také mnohem vzrušenější, bohužel jejich partnerky na straně prohrávajícího mají chuť milovat se ještě mnohem menší.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejdůležitějším pohlavním orgánem je mozek

Láska, má překvapivě málo společného se srdcem, kam se tradičně a symbolicky umísťuje, ale hodně s mozkem. Mozek je také nejdůležitějším pohlavním orgánem....

Výběr článků

Načítám