Hlavní obsah

Češi se často seznamují o poledních pauzách

Novinky, das

Hledání správného partnera pro život představuje pro mnoho lidí stále složitější záležitost. Vhodných příležitostí je nejen kvůli pracovnímu vytížení málo. Stále častěji se tak nejen Češi s nadějí obracejí na seznamky. Často je využívají o poledních pauzách.

Foto: Profimedia.cz

Najít toho správného partnera pro život je pro mnoho lidí stále složitější.

Článek

Nejpočetnější věková skupina, která služeb seznamovacích agentur využívá, se pohybuje v rozmezí 40 až 44 let, druhou nejpočetnější skupinou jsou lidé kolem třicítky, zájem projevují i lidé kolem šedesátky. Zajímavé je, že zatímco u žen jde ve valné většině o případy, kdy za sebou mají nevydařený vztah nebo v některých případech i rozvod, u mužů jde o potřebu konečně se usadit. Což potvrzují i statistiky agentury Date2k.

Velmi zajímavá je i doba, ve které se jedinci nejčastěji seznamují. Zatímco u mužů to je brzy z rána ještě před začátkem pracovní doby, a především pak o polední pauze, ženy tak činí nejvíce kolem desáté hodiny večerní, a tedy v určitém emocionálním rozpoložení.

Koho muži nejčastěji hledají?

Odpověď zní: atraktivní úspěšné ženy, jež hledají muže, kteří mají zkušenosti a rozhled, protože právě za takové se většinou pánové považují.

Samozřejmě jsou muži, kteří opravdu dají na první vzhledový dojem a vše ostatní pro ně není až tak důležité. Jak ale dokládá nejnovější průzkum zveřejněný na serveru magazínu Yourtango, inteligence a celkové vzdělání jsou stále žádanějším artiklem při seznamování.

Většina svobodných mužů se vůbec nebrání schůzce se vzdělanější ženou, než jsou oni samotní. Stejné skupině by přitom ani nevadilo, kdyby jejich přítelkyně vydělávala výrazně více než oni. Velmi důležitým artiklem je pak i dostatečné sebevědomí ženy.

Reklama

Související témata:

Související články

Kde v létě potkat toho pravého partnera

Toužíte nalézt novou lásku a nevíte, jak na to? Pak pro vás máme hned několik tipů. Letní čas je totiž ideální pro náhodná setkání. Chce to jen maximálně...

Výběr článků

Načítám