Hlavní obsah

Britka se dožadovala informace o nezadaných policistech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Spíše jako prostředek k seznámení než skutečnou snahu získat povědomí o chodu policie si vyložila mladá Britka nedávno schválený zákon o volném přístupu k informacím. Angela Wrightová totiž poslala na místní policejní stanici e- mail, ve kterém požadovala seznam svobodných policistů v okrsku Hampshire.

Článek

Wrightová, podle listu The Guardian měla zájem o strážce zákona ve věku 35 až 49 let, chtěla jejich e-mailové adresy, výši platu a důchodového zajištění.

Policisté však ženu chtivou seznámení zklamali vysvětlením, že jde o osobní informace, jejichž zveřejňování nespadá do působnosti zákona. Oznámili ji jen, že v okrsku Hampshire je 266 nezadaných policejních pracovníků, z nichž 201 obléká uniformu.

"Udivilo mě, když mně sdělili, že tuhle informaci nesmějí pustit," řekla Wrightová a dodala, že měla dva důvody ke své žádosti. "Prvním bylo pobavit tým, který má na starosti svobodu informací. A pak jsem chtěla vědět, jakou odpověď mi asi dají."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám