Hlavní obsah

Američané mají raději nechráněný sex

Novinky, Korzo/Plus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Neustálý nárůst pohlavních chorob znepokojuje americké Centrum pro kontrolu nemocí a jejich prevenci (CDC). Hlavní příčinou je podle všech dostupných poznatků nechuť mužů k prezervativům a jejich náklonnost k nechráněnému pohlavnímu styku.

Foto: Josef Zajíc

XI. ročník Festivalu outdoorových filmů 2013, Ostrava 4.10.2013- Dina Štěrbová u svých fotografií.

Článek

Za pouhé dva roky například stoupla nákaza syfilidou v celostátních průměru o plných devět procent, přičemž mezi homosexuály a bisexuály se zvyšuje ještě rychleji. Představitelé CDC se navíc obávají, že se začne lavinovitě šířit také nákaza virem HIV.

Jak uvedl zástupce ředitele odboru pro venerické choroby a AIDS Donald O. Valdiserri, nejde o typicky americký jev. S obdobnými problémy se prý potýkají i četné západoevropské země.

Peníze na prevenci a osvětu chybí

Odborníci bijí na poplach a apelují na své vlády, aby uvolnily více finančních prostředků na preventivní a osvětovou činnost, jež by měla být zaměřena především na nejrizikovější skupiny. Místo toho však dochází k drastickým škrtům v rozpočtech, které podle mínění expertů byly už předtím nedostatečné.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám