Hlavní obsah

Ženy nevyžadují kondom po uplynutí čtvrtého týdne vztahu

Novinky, Ananova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Čtvrtina žen přestává po čtvrtém týdnu milostného vztahu na mužích vyžadovat používání kondomu. Na začátku sexuálních styků ale nasazení ochrany požaduje osmdesát sedm procent z nich. Více než polovina osob něžného pohlaví je navíc ochotna si s novým partnerem zevrubně popovídat o svých dřívějších sexuálních zkušenostech.

Foto: Petr Frýba

Pódium

Článek

Tvrdí to alespoň časopis Company magazine, který statistiku zveřejnil s odkazem na průzkum tisícovky žen.

"Po měsíci začínají ženy doufat, že nejde o vztah na jednu noc, ale trvalejší závazek. Ztrácejí tedy zábrany a často si tím ublíží. Zapomínají na minulá zklamání. Dá se to pochopit - budoucnost s novým přítelem se přeci jeví tak růžově... Lidé by ale neměli zapomínat na to, že pokud neprošli testy na pohlavní choroby, jistota neexistuje," uvedl ke studii redaktor časopisu sledující chování britských žen Sam Baker.

Studie navíc uvádí, že 76% oslovených touží po romantickém vztahu a prakticky celý život věří, že ten "princ na bílém koni" na konec přijede. Čtyřicet pět procent žen ze zkoumaného vzorku navíc uvedlo, že je pro ně při navazování vztahu s mužem důležité, jaký má dotyčný charakter. Jako neodpustitelná záležitost se ve vztahu jeví nevěra - její "spáchání" by neodpustilo 82% dotázaných.

Anketa

Co vy a kondom?
Používám pokaždé.
30,7 %
Vyžaduji jen na začátku vztahu.
13 %
Když je, tak je.
17,7 %
Mám jinou antikoncepci.
38,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 231 čtenářů.
Související témata:

Výběr článků

Načítám