Hlavní obsah

A nejpopulárnější vegetariánka je... Češka Yana Gupta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BOMBAJ

Česká modelka Yana Gupta vyhrála indickou cenu o nejvíce sexy vegetariánku roku. V mužské kategorii si vedl nejlépe Amitábh Baččan - indická filmová superhvězda a politik.

Foto: Leona Roháčková

Ilustrační foto

Článek

Cenu podle indického tisku udělovala v Bombaji indická odbočka Společnosti pro etické zacházení se zvířaty (PETA). Zatímco Baččan dostal téměř třetinu všech hlasů a porazil mimo jiné hollywoodskou hvězdu Richarda Gera, překonala 23letá Brňačka Yana Gupta Pamelu Andersonovou a dalších 22 uchazeček o titul, o němž rozhodovalo hlasování přívrženců organizace.

Soutěž probíhala od 13. srpna do 13. září. Zúčastnilo se jí 37 tisíc hlasujících.

Jak Češka ke štětstí přišla

"Pokud se jiní díky této soutěži dozvědí o výhodách vegetariánství, bude mít soutěž hodně vítězů," řekla listu Indian Express Gupta, rozená Jana Synková. V Indii je vegetariánství běžným životním stylem zejména mezi ženami. Přispívá k tomu náboženství, výchova, někdy nedostatek peněz na maso a samozřejmě množství chutných vegetariánských receptů.

Yana Gupta přijela do Indie před třemi lety hledat duševní nirvánu a vypadnout z tlaků modelingu v Evropě. Nyní je Indie jejím domovem, který si podmanila právě jako supermodelka. Objevila se na titulních stránkách několika známých indických časopisů, účinkovala ve videoklipech, je k vidění v reklamách, v nichž reprezentuje místní kosmetickou společnost Lakme.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám