Hlavní obsah

Zpátky do minulosti aneb celebrity, které si zamilovaly trvalou

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trvalá ondulace zažila největší boom v 80. letech. Na hlavě ji nosili jak ženy, tak i muži, obyčejní smrtelníci i největší světové sex symboly tehdejší doby. Dnes je spíše výsadou seniorů, ovšem specializované salony nabízí inovovanou formu trvalé, která vlasy tolik nepoškozuje a postupně se vymývá.

Foto: Profimedia.cz

Trvalou nosila i Lucie Bílá. Fotka pochází z roku 1986.

Článek

„Trvalá ondulace se provádí více jak 70 let a jde o permanentní zásah do vlasů, který rapidně změní strukturu původního vlasu,” vysvětluje Kateřina Muratová z kadeřnictví Toni.

Používá se k tomu kyselina thyoglykolová, která zasáhne do keratinové vrstvy vlasu a změní jeho původní tvar. Většinou se provádí pomocí umělohmotných natáček, které vlasy navlní.

Moderní trvalá je šetrnější k vlasům

„Zřídkakdy se setkáváme s tím, že přijde zákaznice, která žádá trvalou. Mluvíme ovšem hlavně o letních měsících, kdy je u žen hodně poptávaný tzv. plážový efekt, tedy plážové vlny,” říká kadeřník studia Bomton Basic, Jaroslav Malina.

Dodává, že nejčastějšími zákazníky, kteří chodí na trvalou, jsou senioři. Ti zažili éru, kdy byla trvalá největší hit a stále se jí drží.

V dnešní době však existují semipermanentní formy trvalé. To v překladu znamená, že zákrok nezasahuje do takové hloubky vlasu, tudíž efekt vln je pouze dočasný a mizí postupným vymýváním.

Nehodí se pro odbarvené a melírované vlasy

„Pokud o trvalé přemýšlíte, doporučuji najít profesionálního kadeřníka, který s vámi prodiskutuje její ideální formu,” doporučuje Muratová a dodává, že zákazníci musí počítat s tím, že je tento zásah permanentní. Vlasy pak vyžadují speciální péči, také není vhodné tento zákrok provádět na odbarvených a melírovaných vlasech.

Podívejte se na celebrity, které si zažily doby, kdy byla trvalá nejoblíbenějším a nejvíce trendy účesem.

Foto: Profimedia.cz

Dara Rolins

Foto: Profimedia.cz

Sharon Stoneová

Foto: Profimedia.cz

Jitka Zelenková, rok 1980

Foto: Profimedia.cz

Petra Janů, rok 1986

Foto: Profimedia.cz

Nicole Kidmanová, rok 1992

Foto: Profimedia.cz

Kylie Minoque, rok 1987

Foto: Profimedia.cz

Eva Herzigová, rok 1999

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám