Hlavní obsah

Zmenšení velkého poprsí může ženám přinést značnou úlevu

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože velká část žen uvažuje o zvětšení ňader, existují ženy, jež trápí naprosto opačný problém. Příliš veliké poprsí, odborně nazývané gigantomastie, dokáže po fyzické i psychické stránce ženy potrápit mnohem víc než malá ňadra.

Foto: Profimedia.cz

Nadměrná velikost ňader nemusí být žádná výhra.

Článek

Výraznou váhou prsů je přetěžována páteř. Ženy si tak často stěžují na bolestivost v oblasti krční páteře, zad, ramen a horních končetin. Velmi časté jsou i rozsáhlé opruzeniny, ekzémy či plísně pod prsy. Hmotnost prsní žlázy navíc deformuje tvar poprsí, což výrazně narušuje psychiku ženy.

Pokud jsou příliš veliké prsy zdrojem obtíží, je vhodné zvážit možnost chirurgické úpravy, která spočívá v odebrání nadbytečné tkáně prsů (zejména tukové) a někdy také v částečné redukci prsní žlázy. Posléze je nutné ňadra vymodelovat, a upravit nadbytky kůže.

”Velmi zjednodušeně se dá říci, že se při této operaci ubere nadbytečné množství vnitřní tkáně prsu a z kůže prsu se pak pro toto zmenšené množství ušije 'nový kabátek'. Samozřejmě celému výkonu předchází pečlivé rozkreslení a vyměření nově tvarovaného prsu, aby svojí velikostí odpovídal potřebám a představám pacientky,” vysvětluje MUDr. Svatopluk Svoboda z Alfa centra lékařské kosmetiky.

Foto: Profimedia.cz

Před operací je nutné vše důkladně rozměřit.

Obvykle se jedná o poměrně velikou a ne zcela jednoduchou operaci. Je proto důležité, aby si ženy byly vědomy rozsahu a umístění pooperačních jizev. Přestože se plastici snaží o co nejjemnější a nejméně patrné jizvy, vyhnout se jim zcela nelze. Při zmenšení velikých prsů se neobejdeme bez jizev kolem prsních dvorců, svislé jizvě od prsního dvorce směrem dolů a jizvě v podprsní rýze.

Úhrada zmenšování prsou

Existují ženy s vážnými zdravotními obtížemi, jimž plastickou operaci uhradí na základě lékařských indikací zdravotní pojišťovny. Bohužel takových případů není mnoho, a tak si ženy převážně musí operaci platit samy. Cena takového zákroku se pohybuje kolem dvaceti tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejčastější mýty o pokleslém poprsí

Povislé poprsí spadá do tzv. intimních nedokonalostí, o kterých ženy nerady otevřeně mluví, i když je velmi trápí. Bohužel čím více jsou ňadra povislá, tím...

Výběr článků

Načítám