Hlavní obsah

Za mladistvým vzhledem a vitalitou celebrit prý stojí růstové hormony

Novinky, Dana Sokolová

Hledíte na světové celebrity a říkáte si, jak to, že padesátnice vypadají na třicet a čtyřicátnice na dvacet? Pak vězte, že za vše nemohou jen plastičtí chirurgové, přísné diety či pravidelný trénink. Stále častěji vylézá na povrch skutečnost, že tyto hvězdy používají injekční formu růstového hormonu - novodobého elixíru mládí, který prý pozitivně působí na vzhled člověka, ale také jeho zdraví i kondici.

Foto: Profimedia.cz

Madonna se k užívání růstového hormonu veřejně přiznala.

Článek

Dříve byl růstový hormon získáván z mrtvých lidí výhradně pro použití léčby dětí s růstovými problémy. Nyní se tento hormon již vyrábí plně synteticky.

Mnozí tento hormon považují za zázračný lék, který zpomaluje stárnutí organismu, urychluje hojení ran, posiluje imunitu, příznivě působí na pokožku a v neposlední řadě zvyšuje i sexuální aktivitu. Někteří muži dokonce tvrdí, že jim díky tomuto hormonu opět začaly růst vlasy a zlepšila se funkce paměti.

Mnohé americké ženy pak růstový hormon považují za "plastického chirurga ve stříkačce". Madonna se již k používání hormonu veřejně přiznala, ale podle Daily Mailu se v neveřejných kruzích hovoří o tom, že jej také hojně užívají herečky jako Demi Mooreová či Jennifer Anistonová.

Což potvrzuje i nejznámější americký odborník na stárnutí doktor Lionel Bisson. U jeho kliniky se prý doslova tvoří fronty slavných osobností, jež touží po aplikaci této drogy.

Foto: Profimedia.cz

Robbie Williams shodil pod vedením přísného trenéra za měsíc neskutečných dvacet kilogramů.

"Je to skutečně velmi populární lék, po kterém se lidi cítí skvěle. Vypadají lépe, lépe spí a celkově mají mnohem více energie," tvrdí Bisson.

Samozřejmě se nejedná o levnou záležitost. Pravidelná aplikace růstového hormonu vychází na klinikách na 32 400 korun měsíčně. Což si nemůže dovolit každý, a tak bohužel vzkvétá černý obchod s růstovým hormonem na internetu. Lidé si  koupí hormon levněji a pak si ho aplikují doma sami. Může to být ale velmi nebezpečné.  Lék koupený na černém trhu nemusí ve skutečnosti vůbec obsahovat růstový hormon, a pokud ho již obsahuje, může se jednat o znečištěný vzorek. A tak člověk sice ušetří, ale kvůli nejrůznějším padělkům může i zemřít.

Podle některých odborníků může růstový hormon víc ublížit než pomoci

Ve skutečnosti neexistuje na účinky růstového hormonu shoda ani mezi odborníky. Proto doposud ani růstový hormon není oficiálně licencován jako lék proti stárnutí. I když některé studie naznačují, že růstový hormon může skutečně pomoci organismu uzdravit se, zlepšit sportovní výkon, jiné studie zas ukazují, jak moc jsou účinky tohoto hormonu z pohledu stárnutí přeceňovány. Někteří odborníci dokonce hovoří o negativních účincích růstového hormonu na lidské zdraví.

Nejnovější studie ukazují, že vysoké hladiny růstového hormonu v krvi mohou vést k otoku měkkých tkání v těle, k abnormálnímu růstu rukou, nohou a obličeje, ke zvýšenému krevnímu tlaku, větší pravděpodobnosti tvorby krevních sraženin, k cukrovce, ke zvýšenému pocení a nadměrnému růstu ochlupení.

Orgány jako srdce, játra, ledviny mohou začít také nadměrně růst, což může vést až k životu nebezpečným akutním stavům. Podle některých odborníků se i zvyšují rizika rakoviny.

Reklama

Související témata:

Související články

Chcete zářit celý den? Dopřejte si ranní sex

Cítíte se unavení, bez energie a neustále přemýšlíte, jak si dobít "baterky"? Pak právě pro vás máme jednoduchý tip - začněte svůj den milováním. Budete nejen...

Výběr článků

Načítám