Hlavní obsah

Vyberte si stylový batoh do práce i na výlety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doby, kdy batohy symbolizovaly pouze sportovní styl, jsou dávno pryč. Minimalistické a elegantní modely jsou skvělou alternativou pro ty, kdo se odmítají tahat s těžkými kabelkami a taškami. Na co si dát při výběru batohu pozor?

Foto: archiv firmy

Batoh, Bagind, 2590 Kč

Článek

Jarní počasí přímo vybízí k výletování. Pokud se i vy nemůžete dočkat víkendového dobrodružství, nezapomeňte si vzít s sebou i stylového společníka. Řeč je o batohu.

Vybírat můžete mezi koženými či látkovými modely. Pokud vás spíše než zdolávání kopců lákají spletité uličky cizích měst, vybavte se minimalistickým modelem, který pojme všechny nezbytnosti.

Vybírat můžete mezi klasickou kůží nebo její veganskou alternativou. Oba tyto materiály mají své přednosti. Kožený batoh vám při správné péči vydrží dlouhá léta, postupně změkne a dostane nezaměnitelnou patinu.

Na druhou stranu i modely z veganské kůže jsou dnes již kvalitní a vydrží dlouho. Navíc jsou lehčí než kožené, proto pokud trpíte častými bolestmi zad či poruchami pohybového aparátu, mohou být pro vás lepší variantou.

Foto: archiv firem

Zleva nahoře: Matt & Nat (prodává Urbanlux), 4090 Kč. Matt & Nat (prodává Urbanlux), 4090 Kč. Wittchen, 2719 Kč. Matt & Nat (prodává Urbanlux), 3590 Kč. Matt & Nat (prodává Urbanlux), 2590 Kč. Matt & Nat (prodává Urbanlux), 3590 Kč

Inspirace ze světa celebrit: Pastelové barvy

Styl
Foto: archiv firmy

Batoh malý, 2590 Kč. Batoh velký, 3390 Kč. Oba Bagind

Výběr je opravdu veliký. Osvědčeným typem jsou batohy v minimalistickém stylu. Pokud navíc sáhnete po neutrálních barvách, jako je černá, šedá či béžová, nemusíte se bát vzít batoh ani do práce.

Na volnočasové aktivity se pak spíše hodí barevné modely, které naopak rozzáří jakýkoliv outfit.

Foto: archiv firem

Zleva nahoře: Wittchen, 3125 Kč. Wittchen, 2919 Kč. Wittchen, 5165 Kč. Bagind, 2590 Kč. Wittchen, 3059 Kč. Deichmann, 499 Kč

Pokud naopak holdujete spíše sportovním aktivitám a hledáte parťáka, který vás při nich podrží a nezklame, vsaďte na látkové modely, které jsou daleko lehčí a nepřidají vám tak na zbytečné zátěži.

Pamatujte na to, že ve vysokohorských podmínkách se každý gram pronese daleko více. Kromě samotného designu je důležité také to, jakým způsobem je batoh řešen a kolik má kapes.

V případě, že jste organizovaný typ, hledejte variantu s více kapsami nebo si do batohu pořiďte více malých taštiček.

Sportovní oblečení do každého počasí

Styl

Důležité je také to, jak jsou řešeny kapsy. Je totiž důležité, aby byl celý batoh nepromokavý, chráněny by tak měly být i zipy.

Nejdůležitější ale je, aby vám batoh dobře seděl na zádech a byl pohodlný. Jen tak vám totiž bude dělat opravdovou radost.

Foto: archiv firem

Zleva nahoře: Fjällräven, 2190 Kč. Fjällräven, 2390 Kč. Fjällräven, 2490 Kč. Deichmann, 599 Kč. F&F, 599 Kč. Columbia, 1899 Kč

Foto: archiv firmy

Oblečení a doplňky, Fjällräven, ilustrační foto

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Související články

Inspirace ze světa celebrit: Pastelové barvy

S jarem přichází i návrat barev. Letos se budou nosit jak výrazné odstíny, tak jemné pastelové. Světle růžová, modrá i zelenkavá jsou navíc barvy, které...

Výběr článků

Načítám