Hlavní obsah

Vybavte se do zimy slušivou čepicí. Máme tipy pro každou z vás

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S druhou polovinou listopadu přišly mrazy, a to znamená jediné. Zima je tu. Pokud vás ranní mrazíky přistihly nepřipravené, pořiďte si kvalitní zimní čepici, která vás ochrání před vichrem, ale i nemocemi, které teď řádí více než kdy jindy. Pokud nevíte, jakou si letos vybrat, inspirujte se naším výběrem, který je plný osvědčených, ale i trendy kousků.

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, Relax

Článek

Spousta žen odmítá v zimě nosit čepice, protože by se jim mohl zničit jejich pracně vytvořený účes. Brzy ale pochopí, že více než dokonalý účes je důležitější zdraví, které neúměrným oblékáním dostává pořádně zabrat.

Kolekce zimních čepic pro letošní sezonu je velmi pestrá, a to jak ve výběru materiálů, barev, vzorů, ale i stylů. Kvalitní materiály, jako je klasická přírodní vlna nebo Merino vlna, jsou zárukou výborných termoizolačních vlastností.

Velice příjemně se nosí čepice z jemného polyakrylu nebo polyamidu, na kterých vyniknou kvalitní doplňky, jako jsou křišťálové kamínky, kožešinové bambule nebo lesklá lurexová vlákna.

Bambule elegantní, ale také sportovní

Není snad klasičtější čepice než ta s bambulí. Tento kousek je tak univerzální, a navíc nadčasový, že ho musí mít ve skříni snad každá z nás.

Nobl modely unosíte i do města v kombinaci s elegantnějším typem bundy, sportovnější verzi si můžete vzít hravě na hory. Záleží jen na vás, jakou barvu čepice, ale i bambule zvolíte. Letos se nosí i ty z umělého kožíšku.

Foto: archiv firem

Zleva nahoře, Hannah, 699 Kč. Relax, 649 Kč. Relax, 649 Kč. H&M, 299 Kč. Hannah, 699 Kč. Relax, 649 Kč.

Foto: archiv firem

Černá s vločkou, Relax, 649 Kč. Šedá, Kari Traa, 1199 Kč. Černá, Hannah, 399 Kč. Růžová s oranžovou bambulí, Kari Traa, 999 Kč. Růžová, Hannah, 399 Kč. Žíhaná, Hannah, 499 Kč

Kašmírový luxus

Chcete cítit dotek luxusu pokaždé, když půjdete ven? Pořiďte si kašmírový set šály a čepice. Ačkoliv je prvotní investice do těchto kousků poměrně nákladná, věřte, že nebudete litovat a oba kousky vynosíte i v dalších letech.

Foto: archiv firmy

Kašmírové čepice a šály. Béžová šála, 4399 Kč. Béžová čepice, 1799 Kč. Černá čepice, 1399 Kč. Tmavě modrá čepice, 1799 Kč. Tmavě modrá šála, 2499 Kč. Vše Marks&Spencer

Elegantní klobouky a barety

Dáváte přednost elegantnímu stylu před tím sportovním? Pak se v obchodech poohlédněte po stylových kloboucích a baretech. Právě ty jsou totiž hitem letošní sezony. Záleží jen na vás, jestli zvolíte klasický černý či šedý kousek, nebo dáte šanci pestrobarevným modelům.

Foto: archiv firem

Barety: Fialový, Tonak, 400 Kč. Červený, H&M, 299 Kč. Černý, Marks&Spencer, 699 Kč. Růžový s bambulí, H&M, 399 Kč. Klobouky: Šedý, Marks&Spencer, 1299 Kč. Hnědý, H&M, 799 Kč. Skořicový, Tonak, 2500 Kč. Zelený, Tonak 2500 Kč.

Foto: archív firmy

Pletený baret Kama Deers AD39 Ester, 1990 Kč

„Beanies”

Beanies neboli přiléhavé čepice bez bambule jsou módní klasikou, která zaujme zejména mladší ročníky. Tento typ čepic se totiž dočkal největší popularity právě mezi teenagery, kteří milují streetstyle, a proto se hodí spíše ke sportovně elegantním outfitům.

Vybrat si můžete mezi nejrůznějšími typy. Trendy jsou také ty, které zdobí vtipný název nebo třeba mantra.

Foto: archiv firem

Zleva nahoře: Esprit, 549 Kč. Hannah, 399 Kč. Relax, 499 Kč. Zoot, 499 Kč. Zoot, 499 Kč. Relax, 499 Kč

Trendy kapitánské čapky

Kapitánské čapky slaví velkolepý návrat. Hodí se zejména do teplejších dnů, kdy nepotřebujeme tolik chránit uši, ale přesto pokrývku hlavy uvítáme. Vyberte si mezi zdobenými kousky, případně dejte přednost obyčejným jednobarevným. Obojí pak noste ke kabátu nebo třeba k letecké bundě s beránkem.

Foto: archiv firem

Zleva nahoře: Tonak, 700 Kč. H&M, 349 Kč. Esprit, 749 Kč. Cellbes, 499 Kč. H&M, 499 Kč. Zara, 499 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám