Hlavní obsah

Vdané ženy stráví úklidem téměř desetinu svého života

LONDÝN

Šest let nepřetržitého úklidu čeká na každou průměrnou ženu, která založí rodinu a přijme úděl hospodyně. Týdně stojí úklid domácnosti ženu kolem 987 minut života. Jinak přepočteno jsou to dvě hodiny a jedenáct minut denně či 35,6 dní ročně.

Foto: Profimedia.cz

Šest let nepřetržitého úklidu čeká na každou průměrnou vdanou ženu.

Článek

Vyplývá to z průzkumu mezi čtyřmi tisícovkami hospodyněk, podle něhož nejvíce času zabere úklid kuchyně a práce s nádobím. Druhé časově nejnáročnější je praní prádla a třetí činností žehlení.

Šest z deseti žen pečujících o domácnost by si rádo opatřilo paní na úklid, kdyby si to mohlo dovolit.

„Ta čísla jsou ohromující, když je započítáte do průměrné délky života žen,“ uvedla Catherine Julianová ze společnosti Comfortier, která průzkum financovala. Přitom za průměrnou délku života ženy bylo považováno 63 let. Ženy tak úklidem tráví téměř desetinu svého života.

Reklama

Související články

Domácí práce holky i kluci stejným dílem

Děti bychom už odmalička měli zvykat na to, že doma mají také povinnosti. Zpočátku to stojí rodiče víc času a úsilí, ale postupně se výsledky dostaví.

Hospodyně jen pro bohaté? Ale kdepak!

Zvykli jsme nazývat domácí úklid druhou směnou. Buď nás otravuje, nebo si naopak připadáme jako hrdinové, že to zvládáme. Ale upřímně, jde o hrdinství v době,...

Tipy pro snadný úklid

Úklid, ať už pravidelný nebo ten velký sezónní, je nutný a prospěšný. K tomu, abychom se zbytečně nedřeli, slouží různé úklidové prostředky a pomocníci....

Výběr článků

Načítám