Hlavní obsah

Upnuté džíny mohou způsobit vážné neurologické problémy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nošení upnutých kalhot z velmi tuhé džínoviny, které nositele od pasu dolů doslova zaškrcuje, může vyvolat vážné neurologické potíže. Podle newyorských neurologů vyvolává nošení takových nohavic brnění, umrtvení a necitlivost, což jsou příznaky neurologického onemocnění meralgia paresthetica (nemoc brnícího stehna).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Tato nemoc není žádnou novinkou, ještě nedávno se často objevovala u pracovníků ve stavebnictví, těhotných žen nebo obézních jedinců. Ale v poslední době přicházejí do ordinace s tímto problémem mladé a jinak zcela zdravé ženy.

Onemocnění meralgia paresthetica postihuje častěji ženy, neboť právě ony snášejí většinou velmi nekomfortní pocity jen proto, aby byly in a měly na sobě módní střih či vypadaly štíhle.

„Pokud začnete mít potíže při nošení kalhot, vyměňte je za větší velikost. V upnutých džínách tělo nemá jednoduše dost krve,“ radí doktor Robert Rhee z New Yorku.

Podle něj není rozhodně vhodné nosit džíny denně. Pokud tedy ženy touží být zcela bez problémů, měly by se vrátit ke své ženskosti a kalhoty vyměnit za pohodlnou sukni.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám