Hlavní obsah

Trendům v líčení dominuje bezchybný, ale přirozený až nahý make-up

Novinky, Dana Sokolová

Módní akce roku Met Gala 2019, která se nedávno konala v americkém New Yorku, ukázala nejen extravagantní kreace od nejlepších návrhářů světa, ale také odhalila aktuální trendy v líčení. Kromě extravagance dokreslující samotné módní kreace totiž většina módních ikon, včetně samotné patronky celé akce - šéfredaktorky americké Vogue Anny Wintourové, vsadila na téměř nahé líčení, doplněné jen o jemné detaily zvýrazňující oči, obočí a rty.

Foto: Profimedia.cz

Trendy nahé líčení, doplněné jen o jemné detaily zvýrazňující oči, obočí a rty

Článek

Přirozenost vládne světu a v současnosti i beauty trendům. Dejte proto sbohem krycím make-upům, pudrům, tmavým matným rtěnkám, kouřovému líčení, ale i výrazně tmavému a hustému obočí a raději dodejte svému vzhledu lehkost a svěžest.

Aktuálním trendům totiž velí přirozenost, a tedy zdravě rozzářená a bezchybná pleť, doplněná o jemné detaily líčení zvýrazňující oči, rty a lícní kosti.

Samozřejmě, pokud vás trápí nějaké nedokonalosti pleti, je mnohem těžší takového vzhledu dosáhnout, ale ani to dnes díky nejrůznějším pomocníkům nemusí být nemožné.

Kromě kvalitní péče o pleť vám k tomu mohou být nápomocny podkladové báze, jež dokážou sjednotit pleť, zmatnit ji, či rozzářit, vyhladit póry i jemné linky, ale i lehké tónovací krémy, které následně dokážou velmi dobře nahradit hutné krycí make-upy.

Foto: Profimedia.cz

Topmodelka Bella Hadidová vsadila na kočičí oční linky, kdy černou linku zjemnila u vnějších očních koutků světlými stíny a u vnitřních koutků jemnými kamínky. Rty zvýraznila olejem na rty v korálovém odstínu, obočí lehce dokreslila a dotvarovala gelem.

Pokud máte pocit, že tyto pomocníci jsou pro vaše problémy nedostačující, pak sáhněte ještě po rozjasňujícím korektoru, který kromě krycí schopnosti pleť dokonale projasní.

Při volbě líčidel pak vsaďte na naprostý minimalismus. Chcete-li dosáhnout dokonalosti, držte se rady méně je mnohdy více a místo tvrdých tónů barev sáhněte po jemných, romantických odstínech.

Foto: Profimedia.cz

Modelka Gisele Bundchenová ukázala, že k dokonalému vzhledu se stačí naučit používat rozjasňující korektor a bronzer, a to nejen na obličej, ale i krk a dekolt. Celkový dojem pak umocnila růžovými očními stíny a ve stejném odstínu zvolenou matnou rtěnkou.

U očních stínů jsou stále velmi trendy třpytivé barvy, ale i pastelky. Vizážisté také velmi rádi používají barevné tužky na oči. Jemné barevné linky totiž mohou dodat na zajímavosti.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Emma Robertsová svůj vílí look podtrhla volbou něžně růžového odstínu očních stínů a rtěnky, jež dokonale ladil s ozdobami ve vlasech a naušnicemi.

Při výběru rtěnek upusťte od tmavých matných odstínů a raději vsaďte na lesk. Pokud už si zakládáte na matných rtech, pak volte odstíny nude, jemné růžové či korálové, které v letních měsících působí mnohem přirozeněji.

Foto: Profimedia.cz

Modelka Karlie Klossová ukázala, že ani velmi jemným líčením neztrácí na atraktivitě. Své oči zvýraznila jen spodní linkou vytvořenou zlatavými očními stíny, lehce dokreslila obočí a dotvarovala pomocí gelu. Na rty pak aplikovala jen bezbarvý lesk na rty

Zvýrazněné obočí sehrává důležitou roli v celkovém dojmu i nadále, jen se ustupuje od velmi výrazného hustého a víc se sází na přirozené odstíny i hustotu.

Snažte se tedy u svého obočí pokud možno podpořit přirozený tvar, tudíž jen tužkou dokreslete chybějící chloupky, obočí pročešte, případně jeho texturu zvýrazněte pomocí speciálního gelu na obočí.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Amber Valletta svůj bezchybný make-up doplnila černými linkami, které zjemnila světlými třpytivými očními stíny. Tužkou na obočí pak jen dokreslila chybějící chloupky, tvářenkou lehce zvýraznila lícní kosti a rtěnkou v odstínu nude zvýraznila rty.

Přestože se na první pohled nahé líčení obejde bez tvářenky, není tomu tak. Jen se používají jemnější odstíny tvářenek, místo pudrové textury se sází na krémovou, která lze využít i místo očních stínů či rtěnky.

Foto: Profimedia.cz

Na tzv. nahé líčení vsadila i módní guru Anna Wintourová, která letos oslaví sedmdesátiny. Jemný odstín růžové rtěnky jí dodal na mladistvosti a dodal celkově na přirozenosti.

Na dokonalosti si pak můžete přidat, pokud jednotlivé partie obličeje zvýrazníte pomocí rozjasňovače.

Jak tvrdí samotná ikona konturování Kim Kardashianová, ideální je rozjasňovač nanášet na vrchní část lícních kostí, do vnitřních koutků oka, nad střed horního rtu, ke kořenu nosu, a pokud toužíte prodloužit bradu, pak i na špičku brady.

Foto: Profimedia.cz

Velmi přirozeně působil i look beauty ikony Kim Kardashianové, kterou proslavilo umění konturování, hry světla i stínů, na které patrně vsadila i tentokrát. Díky rozjasňovači tak dodala dokonalý jas svým očím, ale i rtům.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám