Hlavní obsah

Slavnostní líčení v duchu třpytek, kouřovek a výrazných rtěnek

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední večer roku se tradičně nese ve znamení oslav a večírků, ke kterým patří stylové oblečení a hlavně líčení. Kdy jindy vybočit z běžné denní rutiny a zvolit výraznější styling než právě na Silvestra?

Foto: Profimedia.cz

Večerní líčení na závěr roku nemusí být rozhodně nudné.

Článek

Dlouhotrvající make-up

Pokud chcete, aby vám make-up vydržel co nejdéle v nejlepší formě, pak použijte podkladovou bázi tzv. primer. Při jeho výběru hleďte, aby se hodil pro váš typ pleti. Vybírat dnes lze z primerů zmatňujících, rozjasňujících, hydratačních, ale i vyhlazujících, jež si poradí s póry, ale i jemnými vráskami.

Foto: archív firem

Podkladové báze

Zleva: YSL Touche Eclat Blur Primer - redukuje výskyt nedokonalostí díky optickému efektu, zjemňuje texturu pleti a umocňuje jas make-upu, 1240 Kč; Lancome Fresh Mattifyng Primer - pleť hydratuje a současně redukuje póry a minimalizuje lesk, 940 Kč; Max Factor Smooth Miracle Primer. Vyhlazující a hydratační podkladová báze, 509 Kč; Gosh Primer Plus+. Omlazující podkladová báze s obsahem výtažku z alpské sněžné řasy, 399 Kč

Poté naneste oblíbený make-up. Pokud se bude jednat o party spjatou s tancem a dalšími aktivitami, pak raději upřednostněte matující. Při nanášení se ale vyhněte očnímu okolí, které je velmi citlivé, na něj raději použijte co nejjemnější korektor.

Foto: archív firmy
Foto zleva: Lancome Teint Idole Ultra Wear SPF15 - 24hodinový krycí make-up zabezpečující dlouhodobou dokonalost, 1410 Kč; Yves Rocher Make-up pro bezchybnou pleť, 469 Kč; Dermacol Cover - extrémně krycí make-up SPF 30, 269 Kč; Sensai Flawless Satin tekutý make-up SPF 20 - poskytuje pleti přirozený jas a rovnoměrný barevný tón, 999 Kč; Maybelline Age Rewind tekutý korektor s houbičkovým aplikátorem - zakrývá kruhy pod očima a rozjasňuje oční okolí, 226 Kč; Annabelle Minerals Golden Fair - rozjasňující make-up - ideální pro ženy se světlou pletí s teplými tóny. Jednoduše se nanáší. Zaručí vám svěží a přirozený vzhled, 269 Kč

Zvýrazněné oči

Stejně jako u make-upu vždy začněte podkladovou bází. Oční stíny pak budou mnohem déle držet. Při výběru odstínu vždy zohledněte barvu oblečení či barvu očí. Chybu rozhodně neuděláte kouřovým líčením, ani stíny se třpytkami.

Se třpytkami pracujte vždy opatrně, aby se vám nerozprášily po celém obličeji. Lepší je nanášet je okamžitě po nanesení podkladové báze, případně pod ně natřít krémové stíny, jež třpytky také lépe přichytí.

V každém případě, pokud už zvolíte třpytky na oči, pak u zbylého líčení třpytky nepoužívejte, naopak volte neutrální barvy.

Foto: archív firem
Foto zleva: Gosh Eyeshadow Primer - podkladová báze pod oční stíny, 319 Kč; Lancôme Hypnôse Star - paleta očních stínů, 1510 Kč; NYX Professional Makeup Glitter - třpytky na obličej i tělo, 188 Kč; Lush Snow Fairy Glow Stick - třpytivý veganský tuhý rozjasňovač, 379 Kč; Dermacol Oční stíny Bonbon, 85 Kč; YSL Couture Palette Collector. Paletka očních stínů, 1659 Kč; Zao Třpytivé oční stíny 115 Ruby Red, veganské, 241 Kč

Kouřové líčení bude vypadat výborně, ať už zvolíte jakýkoliv odstín - od hnědé, zelené, růžové, přes šedivou či námořnicky modrou. Chcete-li dosáhnout efektu mandlového tvaru oka, prosvětlete světlejším stínem ve stejném tónu střed víčka.

Na vnější konec víčka naneste černou, tmavě šedou či tmavě hnědou barvu a stínujte dle potřeby. Pro dodání hloubky pohledu aplikujte nejtmavší odstíny nahoru do vnějšího koutku oka ve tvaru ležatého V, nedotahujte až k vnitřnímu koutku. Oční okolí začistěte. Stín naneste i pod linii spodních řas a na obě oční víčka aplikujte černou či tmavě hnědou oční linku. Na horní použijte gelové linky, které protáhněte přes celé víčko až k vnitřnímu koutku oka, na spodní dejte tužku na oči.

Řasy zvýrazněte ideálně voděodolnou řasenkou, která se udrží i během protančené noci.

Pokud chcete zkusit něco skutečně šmrncovního, použijte umělé řasy. Před jejich lepením nejdříve naličte svoje vlastní, řasenkou zajeďte až k jejich kořínkům. Délku umělých řas vždy zastřihněte podle rozměru vlastního oka. Vrstvu lepidla na řasy naneste po celé jejich délce přesně podél linie, kterou mají kopírovat. Upravte stín na spodním víčku a podle linie umělých řas opravte i linku.

Foto: archív firem
Foto zleva: Lancome Ombre Hypnose Intense 24H tužka na oči - 06, 820 Kč; Shiseido Make-up InkArtist tužka na oči 4 v 1 - nahradí linku, kajalovou tužku, oční stíny i tužku na úpravu obočí, 675 Kč; Marionnaud Make Up Make Me Happy - My Silky Eyeshadow palette, oční stíny 399 Kč; Oriflame The One Wonder Lash 5 in 1 - řasenka, 199 Kč; Sensai 38 °C řasenka pro objem a natočení řas, 829 Kč; Dermacol Ilusión objemová řasenka, 133 Kč

Nepodceňujte tvar a výraz obočí

Obočí nejdříve pročešte kartáčkem, poté aplikujte tužku či stín v barvě korespondující s barvou vašich vlasů. Do vnitřního koutku oka naneste rozjasňovací korektor.

Foto: archív firem
Foto zleva: Maybelline Tattoo Brow semi - permanentní gelová barva na obočí, 232 Kč; L’Oréal Paris Brow Artist High Contour rozjasňovač a tužka na obočí, 179 Kč; Dermacol Powder Eyebrow Shadow pudrový stín na obočí, 178 Kč; Gosh Brow Kit sada na obočí, 385 Kč; Shiseido Make-up InkTrio - tužka a pudr na obočí s aplikátorem, 649 Kč; Lancome Monsieur Big Brow - fantasticky vytvarují a sjednotí obočí, 700 Kč

Tváře 

Na tváře použijte tekutý rozjasňovač. Aplikujte ho nad lícní kosti až ke spánkům. Tvářenkou naličte tzv. „jablíčko“ – část tváře, která se vyrýsuje při úsměvu.

Foto: archív firem
Foto: Loreal Paris Infaillible Blush Paint, paletka, od 369 Kč; Annabelle Minerals Minerální tvářenka Rose - vysoce pigmentovaná tvářenka, 269 Kč; Gosh Multi Colour Blush tvářenka, 389 Kč; Sisley Phyto-Blush Twist tvářenka, 1505 Kč; Erborian Tvářenka, 849 Kč; Oriflame Rozjasňovač v tyčince Giordani Gold, 429 Kč

Smyslné rty

Rty nejprve ošetřete peelingem a balzámem na rty, který je zvláční. Konturovací tužkou vykreslete pečlivě „srdíčko“ rtů a vyplňte rtěnkou. Vzhledem k výraznému líčení očí zvolte pro rty přirozený odstín tělové barvy. Rtěnku nanášejte tak, aby zakryla konturku a výsledný vzhled působil přirozeně.

Pokud zvolíte decentnější líčení očí, pak se nebojte použít naopak velmi výraznou rtěnku. U sytých a tmavších odstínů přitom raději volte trendy matnou verzi.

Foto: archív firem
Foto zleva: Gosh Fix It! Lip Primer - podkladová báze pod rtěnku, 299 Kč; Lancome Matte Shaker - Le Lip Liner konturovací tužka, 680 Kč; Yves Rocher Matná rtěnka Grand Rouge - ultra matná a komfortní, 339 Kč; Marionnaud Make Up Make Me Happy - My Colorglam Lipstick. Rtěnka s intenzivním odstínem na 8 hodin, 349 Kč; Bourjois Rouge Edition 12H rtěnka 3,5 g. Pamplemousse Frimousse 28, 319 Kč; YSL Tatouage Couture, dlouhotrvající tekutá rtěnka, 1020 Kč; Lush Madrid - Energická barva granátového jablka s oranžovými tóny pro sytý, zářivě červený odstín. Veganská dlouhotrvající rtěnka, 429 Kč; Dermacol Dlouhotrvající barva na rty a lesk 2v1 16h Lip Colour, 164 Kč

Pudr a fixační sprej na závěr

Pokud máte kvalitní podkladovou bázi a make-up, už pudr nemusíte nanášet. Nicméně mějte ho určitě v kabelce, jako pomocníka na zmatnění pleti v průběhu večera. Aby líčení vypadalo co nejdéle skvěle, pak nezapomeňte celý make-up zafixovat fixačním sprejem.

Foto: archív firem
Foto zleva: Avon Mark fixační sprej na make-up, 66 Kč; Make-up Revolution Pro Fix matující fixační sprej na make-up, 167 Kč; L’Oréal Paris Infallible fixační sprej na make-up, 400 Kč; NYX Professional Make-up Dewy Finish fixační sprej, 219 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám