Hlavní obsah

Trend dokonalých a zářivých zubů střídá přirozenost a asymetrie

Novinky, Veronika Hušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mít zářivě bělostný chrup bez chybičky bylo až doposud snem většiny žen. I tuto oblast ovšem překvapivě ovládají módní trendy, a ty teď tvrdí, že dokonalosti už bylo dost. Příkladem jdou celebrity, které se jednou takovou nedokonalostí přímo chlubí. Jde o mezírku mezi zuby. Muži ji považují za velmi sexy a mnohé ženy jsou proto za její umělé vytvoření ochotny utratit nemálo peněz.

Foto: Profimedia.cz

Georgia Jaggerová

Článek

Revoluci v "zubní módě" rozpoutaly nizozemská modelka Lara Stoneová, snoubenka zřejmě nejpopulárnějšího britského komika Davida Williamse, dcera Micka Jaggera Georgia a Jessica Hartová. Kromě toho, že jsou všechny tři ženy mladé, krásné a populární, mají společného ještě něco - mezi předními zuby se jim skví mezera.

A nedá se říct, že by jim to v kariéře nějak překáželo. Ba právě naopak.

Jessica Hartová, která má mezeru z trojice asi nejvýraznější, odstartovala tento trend v roce 2009, když se objevila na obálce časopisu Sport Illustrated. To ji vyšvihlo do pozice supermodelky. Předváděla pro značky Prada, Versace i Calvin Klein. Georgia Jaggerová se zase objevila na poslední obálce časopisu Vogue.

Foto: Profimedia.cz

Lara Stoneová

Konkurentky už zaregistrovaly, že zubní nedokonalost jejich rivalkám spíše prospěla a teď si nechávají vytvořit zubní mezery uměle v zoufalé snaze "nakopnout" svou kariéru.

Dokonalé je dokonalé až příliš

Přirozené zubní nedokonalosti jsou obecně prostě trendy a některé ženy, zvlášť v Americe, jsou za ně ochotny zaplatit nemalé peníze. Lidé už netouží po oslnivé dokonalosti, ale vracejí se k přirozenějšímu vzhledu. Klientky jsou například ochotny zaplatit za originální zubní korunky až 2500 dolarů, což je o 700 dolarů více než za standardní variantu, uvádí Daily Mail.

"Bílý standard je příliš bílý a standard pro dokonalost je příliš dokonalý," řekl deníku New York Times doktor Marc Lowenberg, kosmetický zubař na Manhattanu.

Foto: Profimedia.cz

Jessica Hartová

A Vincent Devaud, keramik z Pasadeny v Kalifornii mu přizvukuje: "Co dělá člověka žádoucím a atraktivním není symetrie, je to perfektní nedokonalost."

Méně konvenční vzhled je trend, který se v módě prosazuje už dlouhodobě. Podobným způsobem proslavila modelku Karen Elsonovou její červená hlava. Ředitelka časopisu Grazia magazine beauty Liz Hambletonová k tomu řekla: "Myslím, že jsme na maximu dokonalosti a tak teď hledáme něco trochu více reálného."

Foto: Profimedia.cz

Karen Elsonová

"Zlomený zub, tuny pih či brýle dodají člověku mnohem více osobitosti než nablýskaný úsměv a falešné opálení," dodal.

Mezírkou mezi zuby se už dlouhá léta pyšní například zpěvačka Madonna nebo Vanessa Paradisová, partnerka jednoho z nejžádanějších mužů světa Johnnyho Deppa.

„Hlavní je, že mezírka mezi zuby nevadí ani mně, ani Johnnymu. Tvrdí, že právě v nedokonalosti je ta pravá krása. Ve Francii mi to nikdy nevadilo a já jsem Francouzka tělem i duší a moji krajané to vědí. Jsme tu prostě jiní než v Americe,“ říká Vanessa, kterou si pro francouzský šarm opakovaně jako tvář proslulé firmy Chanel vybírá špičkový návrhář Karl Lagerfeld. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám