Hlavní obsah

Vanessa Paradisová: Okamžitě jsem věděla, že Johnny je ten pravý

Právo, Jana Rovenská

Jméno si udělala už ve čtrnácti letech jako zpěvačka, od sedmnácti pak hrála s největšími francouzskými esy, a když jí bylo pětadvacet, zamiloval se do ní hollywoodský Adonis Johnny Depp. Dala mu dvě děti a jsou stále spolu. Víc Vanessa Paradisová ke štěstí nepotřebuje.

Článek

Teď, po několikaleté přestávce, kdy se převážně věnovala jejich dnes už jedenáctileté Lily-Rose a osmiletému Jackovi, natočila velice povedenou francouzskou komedii (K)lamač srdcí. Všem tak ukázala, že je pořád i špičkovou herečkou.

„Než jsem měla Johnnyho a děti, byla jsem sice úspěšná, ale necítila jsem se šťastná. Neměla jsem se s kým podělit o všechny zážitky, které jsem jako zpěvačka, modelka i herečka prožívala. Pak jsme se našli s Johnnym. Okamžitě jsem věděla, že je ten pravý, a on cítil totéž. Když se nám po roce narodila dcera a později syn, vystačili jsme si už sami,“ zpovídá se dnes sedmatřicetiletá Vanessa.

Foto: Profimedia.cz

Populárního partnera a otce jejich dětí Johnnyho Deppa jí závidí jeho fanynky na celém světě.

Svého partnera miluje stejně jako před dvanácti lety. „Dělám vše pro to, aby se cítil dobře. Když přijde domů, má připravené teplé jídlo, ráda mu uchystám i lázeň. Dbám na to, aby měl na košilích všechny knoflíky, starám se o něj, když mu není dobře. Hrozně mě to baví a dělá mi to radost. Nesmím to ale přehánět, abych ho tou láskou nezadusila,“ dodává.

S Johnnym se dobrovolně vzdali života, který většinou vedou slavné dvojice ze šoubyznysu, straní se večírků i premiér, červený koberec Vanessu nepřitahuje. „Spíš mi trochu nahání strach. Se svými 160 centimetry se na něm cítím ještě drobnější a menší, než jsem. Nejlépe se cítím doma. Společné chvíle trávíme na naší farmě nebo na zapomenutém ostrůvku, kde nemáme žádné slavné sousedy, žijeme jen pro sebe. O našem soukromí se ale nerada s někým dělím. V tomhle světě plném dramat a hororů někdy zapomínáme, že věci mohou být ještě krásné,“ říká světa znalá Vanessa.

Foto: Profimedia.cz

Jako zpěvačka se ve Francii proslavila ve čtrnácti a populární je dodnes.

Od čtrnácti, kdy se prosadila svým hitem Joe Le Taxi, se kterým tehdy v hitparádě porazila i Maddonu, si kariéru zpěvačky budovala velice cílevědomě. Na svém kontě má řadu slavných singlů a několik úspěšných alb, zatím poslední - Divinidylle - vydala v roce 2007. Po něm následovalo i další úspěšné turné a dnes už jí důstojné místo ve francouzské popové hudbě nikdo nevezme.

„V hudební kariéře mi nesmírně pomohl Johnny. Dodal mi kuráž, která mi chyběla. Když jsme se poznali, ještě jsem neuměla hrát na kytaru. Johnny nejenže mi hned jednu koupil, ale měl i trpělivost naučit mě hrát. Udělal můj život daleko jednodušší. Ráda bych mu to oplatila, ale v tomto směru mě potřebuje daleko méně než já jeho. Je prostě výjimečný. Všechno umí lépe než já. Já, jak už jsem řekla, jsem jen lepší kuchařka a hospodyně,“ dodává s úsměvem, při kterém je vidět mezera mezi předními zuby, pro kterou ji mnohé krásky často kritizují.

„Hlavní je, že nevadí ani mně, ani Johnnymu. Tvrdí, že právě v nedokonalosti je ta pravá krása. Ve Francii mi to nikdy nevadilo a já jsem Francouzka tělem i duší a moji krajané to vědí. Jsme tu prostě jiní než v Americe,“ říká Vanessa, kterou si pro francouzský šarm opakovaně jako tvář proslulé firmy Chanel vybírá špičkový návrhář Karl Lagerfeld.

Jak Vanessa opakuje, Johnny je pro ni něco jako skála, o kterou se vždycky může opřít. A i když je jejich práce od sebe často odvádí, snaží se organizovat čas tak, aby mohli být co nejvíce spolu. „To je pro vztah stejně důležité jako láska, respekt a trpělivost. Oba máme rádi staré filmy, a tak spoustu večerů trávíme při promítání snímků s Bogartem, Bacallovou, Jeanem Gabinem či Alainem Delonem, ale nejvíc jsme s dětmi. A jestli se vezmeme? To nemám ponětí. Nejsem ani pro, ani proti. Ale myslím si, že dokud jsme ve vztahu šťastni, není důvod to měnit,“ míní Vanessa.

Foto: Profimedia.cz

Lily-Rose a Jackovi věnuje všechen volný čas.

Zpívat a hrát chtěla od malička. Narodila se nedaleko Paříže rodičům Andrému a Corinně. Díky strýci herci a milovníku hudDidieru Pinovi byla v neustálém kontaktu s uměleckou Paříží. Ve čtyřech letech už chodila na hodiny tance, o tři roky později poprvé vystupovala v televizi a usmyslela si, že se pokusí prorazit v šoubyznysu. Dokázala to. „Byla jsem odhodlaná udělat pro to vše, ale ve čtrnácti jsem jistě nebyla dostatečně vyzrálá. Byla jsem ale silná a hrdá. A i když jsem lidi ze šoubyznysu mnohdy nenáviděla, jsem ráda, že jsem tyto těžké roky prožila. Dnes mám všechno, co jsem si kdy mohla přát.“

Foto: Profimedia.cz

Hollywood zaujala už v roce 1995 svým výkonem v dramatu Elisa vedle Gérarda Depardieua.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám