Hlavní obsah

Tajemství plážové femme fatale aneb Jak se připravit na dovolenou

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední dny do dovolené bývají velmi hektické. Vyřizujete poslední náležitosti, doháníte práci a nakupujete poslední nezbytnosti. Zkuste si letos všechny povinnosti odbýt s předstihem a poslední týden před dovolenou si udělejte čas na sebe a připravte své tělo na nic nerušené letní radovánky. Vaše proměna v plážovou bohyni začíná právě teď.

Foto: Profimedia.cz

Víte, jak se stát neodolatelnou femme fatale?

Článek

Dovolená klepe na dveře a vy už máte všechny potřebné věci pod kontrolou? Pak je nejvyšší čas připravit i sama sebe.

Namalovaná nenamalovaná

Určitě víte, že make-up na dovolené je dvousečná zbraň. Dobře může vypadat hned po nanesení v klimatizovaném hotelovém pokoji, ale jakmile vstoupíte na sluníčko a začnete se potit, hvězdný vzhled je ten tam. Jak na to, abyste vypadala stále upravená bez jediného zásahu kosmetiky? Vyřešte to šalamounsky! Dojděte si těsně před dovolenou na barvení obočí a třeba i řas nebo si je nechte prodloužit. Na denní look na pláž vám pak bude stačit už jen ochranný krém a balzám s UV faktorem.

Foto: Profimedia.cz

Víte jak se stát neodolateno femme fatale?

Dokonalá pokožka

Připravte svou pokožku na opalování. Co to znamená? Udělejte si před dovolenou peeling celého těla, který zbaví pokožku odumřelých buněk. Poté ji nezapomeňte pořádně hydratovat tělovými másly. Pokud se nebojíte bolesti, doporučujeme si zajít na brazilskou depilaci nebo použít epilátor, který zbaví vaše tělo chloupků a vám pak na dovolené odbydou starosti s holením. V průběhu dovolené pak nezapomeňte na patřičnou ochranu před UV zářením a večer na hydrataci celého těla.

Foto: Profimedia.cz

Víte jak se stát neodolateno femme fatale?

Vlasy připravené na moře

Stejně jako u kůže, platí u vlasů patřičná hydratace. Porozhlédněte se v obchodech po speciálních šampónech a maskách, které jsou vhodné pro vlasy namáhané sluncem a pořiďte si je. Pokud máte svou oblíbenou značku vlasové kosmetiky, je dobré se zeptat, jestli tyto specializované produkty nenabízí. Jejich výhodou totiž je, že chrání vlas u kořínků i v délkách proti UV záření a zároveň dodávají potřebnou hydrataci, kterou vlas ztrácí neustálým koupáním v slané i chlorované vodě.

Foto: Profimedia.cz

Víte jak se stát neodolateno femme fatale?

Mani pedi

Upravené nehty jsou vizitkou každého člověka a na dovolené to platí dvojnásob. Zapomeňte na laky z drogerií, které se vlivem písku a mořské vody sloupají do druhého dne a zajděte si na kvalitní manikúru. Zvolte gelové laky nebo shell laky, které vydrží na nehtech i dva týdny (podle kvality vašich nehtů), a vy se tak nebudete muset o vaše ruce vůbec starat.

Další nutností je pedikúra. Není nic horšího, než když krásná dáma ukáže v sandálkách neupravené nehty a rozpraskané paty se ztvrdlou kůží. Pokud máte chodidla více méně upravená, stačí si pořídit kvalitní škrabku, kterou doporučujeme si vzít i s sebou na dovolenou. Dámy, které naopak trpí na zrohovatělou kůži by měly vyhledat odborné služby kosmetických salónů.

Foto: Profimedia.cz

Víte jak se stát neodolateno femme fatale?

Reklama

Související články

Oživte svůj šatník pomocí bohémského stylu

Bohémský styl se dočkal svého znovuzrození. Designéři se předhánějí v počtu krajek, volánků a dalších detailů, které promítnou do svých kolekcí. Dodejte svému...

Výběr článků

Načítám