Článek
Osvěžující koktejl El Niňo
.: El Niňofoto: Novinky/Bohemia Sekt
Dávkujte všechny suroviny mimo sektu do šejkru a důkladně protřepejte. Nalijte do předem vyfrapovaného tumbleru a dolijte sektem.
Jameson Sour
.: Jameson Sourfoto: Novinky/Archív
Suroviny: 5cl Jameson whiskey, 2cl citrónové šťávy, 1cl cukrového sirupu, čerstvý pomeranč
Suroviny: 5cl Jameson whiskey, 2cl citrónové šťávy, 1cl cukrového sirupu, čerstvý pomeranč
Do šejkru nasypeme led a dávkujeme irskou whisky, citrónovou šťávu a cukrový sirup. Protřepeme a nalijeme do sklenice naplněné ledovou tříští. Ozdobíme čersvým pomerančem.
Rhapsody drink
.: Bohemian Rhapsodyfoto: Novinky/Bohemia Sekt
Suroviny: 4 cl jahodového likéru, 2 cl Cinzana, 1 cl sirupu z mučenky, 2 cl Limetkovýho freshe, Sekt rosé brut, zástřik limetovou kůrou
Suroviny: 4 cl jahodového likéru, 2 cl Cinzana, 1 cl sirupu z mučenky, 2 cl Limetkovýho freshe, Sekt rosé brut, zástřik limetovou kůrou
Dávkujte vše mimo sektu do šejkru a důkladně promíchejte. Přes barové sítko přelijte do předem vychlazené flétny a dolijte sektem. Proveďte zástřik limetkovou kůrou a ozdobte ovocným závěsem.
Ivanina drink
.: Ivaninafoto: Novinky/Bohemia Sekt
Suroviny: 2 cl Sirupu Fruit de la Passion, 3 cl Cinzano Limetto, 2 cl ananasového džusu, 4cl džusu s černého rybízu, Sekt brut
Suroviny: 2 cl Sirupu Fruit de la Passion, 3 cl Cinzano Limetto, 2 cl ananasového džusu, 4cl džusu s černého rybízu, Sekt brut
Všechny suroviny kromě sektu důkladně promixujte v šejkru. Do vychlazené sklenky přes strainer nalijte a dolijte sektem. Zdobíme řezem ovoce.
Champagne cocktail
.: Champain Koktejlfoto: Novinky/Bohemia Sekt
Suroviny: 1 ks mocca kostky cukru, 1dcl Angostura Aromatic Bitters, 1 ks závitku citronové kůry, Sekt brut
Na dno flétny na šumivé víno vložte malou kostku cukru (např. mocca cukru nebo i zlomek kostky větší), zastříkejte ji angosturou, přidejte závitek citronové kůry z dobře omytého a zdravého citronu (závitek se opatrně nožem nebo patentní škrabkou podobnou jako na brambory řeže po „rovnoběžce“, aby se přirozeně zatočil) a sklenku doplňte dobře vychlazeným sektem Louis Girardot brut.
Kir Roayal
.: Kir Roayalfoto: Novinky/Bohemia Sekt
Suroviny: 1 cl crème de cassis /likér z černého rybízu/, 15 cl Sekt brut
Do flétny na šumivé víno odměřte 1-2 cl (podle chuti) crème de cassis a přidejte dobře vychlazený Bohemia Sekt Prestige brut. Jednou nebo dvakrát opatrně promíchejte barovou lžičkou, aby likér prostoupil šumivým vínem.
Ibu drink
.: IBUfoto: Novinky/Bohemia Sekt
Suroviny: 2cl koňaku, 1 cl apricot brandy, 2 cl pomerančové šťávy, Sekt brut
Do šejkru na led odměřte vše kromě sektu. Protřepejte, přes sítko nalijte do flétny a doplňte sektem Bohemia Sekt Prestige brut.
Jameson Apple drink
.: Jameson Applefoto: Novinky/ArchívSuroviny: 4cl Jameson whiskey, jablečný džus, čerstvé jablko, led
Sklenici naplníme ledem, zalijeme irskou whiskey a doplníme jablečným džusem. Hotový drink promícháme a ozdobíme plátkem čerstvého jablka.
Jameson Berry drink
.: Jameson Berryfoto: Novinky/Archív
Suroviny: 3cl Jameson whiskey, 2cl malinového likéru, 12cl brusinkového džusu, led
Sklenici naplníme ledem, zalijeme irskou whiskey, přidáme malinový likér a brusinkový džus a vše promícháme. Hotový drink můžeme ozdobit čerstvou malinou nebo limetkou.