Hlavní obsah

Svatebním trendům letos dominují obřady v přírodě, bílé květy a nahé dorty

Novinky, Kristýna Léblová, kk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na svůj velký den se těší snad každá nevěsta a chce, aby byl co nejdokonalejší. Snoubenci se proto každoročně inspirují i na pražském veletrhu Svatební dny, kde se dozvědí vše k aktuálním trendům. K těm letošním jednoznačně patří obřady v přírodě, bílé květy a nahé či bezlepkové dorty.

Jak na dokonalou svatbu. Letos jsou trendem svatby v přírodě a nahé dortyVideo: Novinky

 
Článek

Na veletrzích se dá sehnat inspirace opravdu na vše – od šatů, bot, tipů na zajímavá místa až po výběr snubních prstýnků, dekorace či svatební koordinátorky.

My se tentokrát zaměřili zejména na svatební dorty, květiny a samotný obřad.

Bez dortu se neobejde žádná svatba

Podoba svatebního dortu se liší podle preferencí i vkusu svatebčanů. „Stále se dělají potažené dorty, ale v poslední době přibývá nahých dortů, kde vidíte krém, nerovnosti korpusu. Jedná se o takový neupravený dort, který vypadá neformálně a je velmi lehký,“ popisuje Marcela Procházková, provozovatelka pražské Erhartovy cukrárny.

Foto: archiv Erhartovy cukrárny

Novomanželé si oblíbili tzv. nahý dort.

Někdy je ale třeba u jídla myslet i na zdraví. I proto se stále větším hitem stávají dorty z makronek, které nejenže vypadají netradičně a barevně, ale jejich mouka je bez lepku.

„Poptávka stále roste, pravděpodobně je to i tím, že se vyrábí z mandlové mouky, která neobsahuje lepek, tudíž ji mohou i alergici na lepek, bez toho, aby si způsobili nějaký problém,“ upozorňuje Procházková.

Svatebním trendům vládnou holá záda, rozparky i peří

Styl

Ceny dortů se pohybují obvykle od tří do šesti tisíc korun. Za dokonalý a vysněný dort je ale někdy třeba si hodně připlatit. Záleží především na typu a velikosti. Výroba pak zabere okolo tří až čtyř hodin, složitější typy ale mohou zabrat i desítky hodin.

Foto: Novinky

V kurzu jsou i dorty z makronek.

Svatební kytice

Kytice by měla ladit s šaty nevěsty a výzdobou sálu. I v květinách ale existují aktuální trendy. „Pro rok 2020 jsou teď moderní zlato bílé kombinace, bílé a kovové doplňky a  peří.

Mezi trendy bílé květiny lze zařadit pivoňky, tulipány a bohaté květy, jako jsou třeba hortenzie a různé ranunculusy, případně austiny růže, to jsou plné květy podobné pivoňkám,“ vysvětluje Renáta Hlavatá, majitelka květinářství.

Foto: Novinky

Z dekorací letos frčí bílá v kombinaci s kovovou.

Obřad v boho stylu či hygge

Trendem posledních let jsou také přírodní svatby v takzvaném boho stylu, které se nejčastěji odehrávají na loukách, v lese či ve stodole a nevěsty jsou oblečeny ve splývavých šatech jako víly.

Ve stylu svateb se stále častěji odráží i životní styl ze skandinávských zemí populární v posledních letech, a to hygge, který je spojen se společnou radostí a pohodlím a lagom, který se pojí se skromností. Fantazii se ale meze nekladou a svatbu si dnes můžete udělat v podstatě po svém.

Hygge, lagom či fredagsmys aneb Najděte štěstí v severské útulnosti a jednoduchosti

Styl

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám