Hlavní obsah

Po dětech si splnila sen cítit se opět ženou. Nejtěžší na plastice prsou bylo sebrat odvahu

Veronika měla od dětství spíše chlapeckou postavu a malá prsa ji trápila už od puberty, kdy si poprvé začala pohrávat s myšlenkou na jejich plastiku. Odhodlání k tomuto kroku našla až po třetím porodu.

Foto: archív paní Veroniky

Paní Veronice nová prsa vrátila sebevědomí.

Článek

Veronika o větších prsou snila dlouhá léta. Za svá malá prsa se styděla. Neustále tak nosila podprsenky s vycpávkami, aby svou „nedokonalost“ před světem maskovala.

Po třetím porodu si ale jednoho dne řekla dost a začala se poohlížet po klinikách plastické chirurgie. Tehdy se rozhodla pro návštěvu kliniky Medicom Clinik a domluvila si konzultaci u lékaře Petrose Christodouloua.

Z prvního setkání byla velmi nervózní, ale pan doktor ji svým přístupem velmi rychle uklidnil. Podpořil ji v jejím požadavku na přirozený vzhled poprsí a zároveň jí poradil, jaké implantáty jsou pro ni nejvhodnější vzhledem k jejímu dlouhému hrudníku a nízko posazeným prsům.

Foto: Medicom Clinic

Paní Veronika při konzultaci s doktorem Petrosem Christodoulouem.

Společně se pak dohodli na anatomickém implantátu s polyuretanovým povrchem o objemu 260 mililitrů. Tím, že poprsí paní Veroniky bylo velmi drobné, ale bez výrazného poklesu, nebyla u ní třeba ani modelace prsou.

Jak se poprsí mění během milování

Vztahy a sex

„Augmentace prsou pomocí implantátů je u maminek běžným operačním výkonem, jelikož prsa zůstávají po těhotenství a kojení často prázdná. Touto operací je možné dosáhnout pevného a plného dekoltu,“ doplňuje Pavel Brychta, plastický chirurg a přednosta Kliniky popálenin a plastické chirurgie ve Fakultní nemocnici Brno.

Rekonvalescence po operaci

Samotný zákrok u paní Veroniky proběhl bez jakýchkoliv komplikací. Přesto se probuzení z narkózy neobešlo úplně bez bolesti, což je u každého chirurgického zákroku běžné. Radost z nových prsou jí ale pomáhala všechny nepříjemné chvilky překonat.

„V rekonvalescenci mi pomáhal i velmi milý personál a pozitivní prostředí kliniky. Druhý den po zákroku mě čekala snídaně jako pro královnu a všudypřítomná růžová barva báječně uklidňovala. Doma pak péči během deseti dní, kdy jsem odpočívala, převzal manžel,“ vypráví Veronika. Po dvou týdnech pak začala pomaličku, v rámci svých možností, opět fungovat.

Trápila ji velká prsa. Dnes je šťastná, že si je nechala zmenšit a vytvarovat

Zdraví

Z výsledku zákroku je paní Veronika nadšená. Její prsa vypadají naprosto přirozeně a hodí se k její drobné postavě. Nejvděčnější je ale za to, že ztratila všechen stud, kterým před operací trpěla. Měla problém se na sebe podívat do zrcadla, ale i svléknout se před svým vlastním manželem.

Foto: archív paní Veroniky

Před a po zákroku.

I z tohoto důvodu všem ženám, které o zvětšení prsou uvažují, doporučuje, aby se nebály do toho jít.

„Ten krásný pocit za to stojí. Bolest brzy pomine, ale radost z nových prsou a znovunabyté sebevědomí zůstane. Já sama uvažuji, že si v budoucnu nechám pomoci ještě s vytahanou kůží a rozestupem břišních svalů po těhotenstvích,“ uzavírá.

Reklama

Související témata:
Medicom

Výběr článků

Načítám