Článek
Vepřový Katsu
INGREDIENCE
- vepřové kotlety – 4 hřebínky bez spodní kosti
 - 100 g hladké mouky
 - 3 vejce
 - 100 g Panko strouhanky
 - sůl
 - olej nebo přepuštěné máslo na smažení
 
POSTUP:
- Vepřové kotlety neklepejte, osolte a obalte v trojobalu.
 - Použijte japonskou strouhanku Panko, je křehčí, křupavější.
 - Smažte pozvolna, je třeba dát pozor a strouhanku nespálit.
 
Doporučená příloha: omáčka Teriyaki nebo Okonomi. Ramen nudle se zeleninou.
Savojský z hovězího

INGREDIENCE
- 600 g vyzrálé hovězí kýty (4 plátky po 150 g)
 - 100 g hladké mouky
 - 5 vajec
 - 100 g strouhanky
 - sůl, pepř
 - olej či přepuštěné máslo na smažení (záleží na velikosti nádoby, ve které budete smažit, řízek by měl plavat)
 
POSTUP:
- Tenké plátky hovězí kýty lehce naklepejte, osolte, opepřete.
 - Obalte v trojobalu (1. mouka, 2. vejce, 3. strouhanka) a nakonec před smažením ještě jednou obalte v rozšlehaných osolených vejcích, vajíčko během smažení naběhne.
 - Řízky vkládejte do rozehřátého oleje.
 
Doporučená příloha: vídeňský bramborový salát.
Kyjevský kotlet

INGREDIENCE
- supreme z kuřete – 4 prsa
 - 200 g másla pokojové teploty
 - 4 stroužky česneku
 - hrst zelených bylinek (podle chuti a sezony: petrželka, tymián, rozmarýn, máta)
 - 100 g hladké mouky
 - 3 vejce
 - 100 g strouhanky
 - sůl, pepř
 - olej nebo přepuštěné máslo na smažení
 
POSTUP:
- Máslo ušlehejte s utřeným česnekem a sekanými bylinkami.
 - Bylinkové máslo zabalte do fólie (váleček) a nechte v lednici ztuhnout.
 - Kuřecí prsa naplňte bylinkovým máslem, spíchněte párátkem nebo špízovou jehlou a obalte v trojobalu.
 - Usmažte dozlatova.
 
Doporučená příloha: žampionové ragú a rýže.
Holandský řízek

INGREDIENCE
- 400 g vepřové plece
 - 200 g vepřového boku bez kůže
 - 150 g sýru gouda
 - 100 g hladké mouky
 - 3 vejce
 - 100 g strouhanky
 - sůl, pepř
 - olej nebo přepuštěné máslo na smažení
 
POSTUP:
- V mlýnku na maso semelte vepřové maso (nakrájené na kostky) se sýrem.
 - Osolte, opepřete a pomocí tvořítka vytvarujte čtyři úhledné karbanátky.
 - Obalte je v trojobalu a usmažte do zlatova.
 
Doporučená příloha: bramborová kaše a okurkový salát.




