Hlavní obsah

Prokletí červeného koberce aneb Proč po něm celebrity v Cannes chodí bosé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmovým festivalům se nevyhýbají skandály hvězdných účastníků. Jinak tomu není ani ve francouzském Cannes. Celebrity na červeném koberci až příliš často ztrácejí boty nebo po něm kráčejí zkrátka bosé. Jaký to má důvod?

Foto: Profimedia.cz

Herečka Julia Robertsová

Článek

Nedávno svět sociálních sítí obletěly fotografie známé herečky Jennifer Lawrenceové, která na červený koberec dorazila v nádherné, na míru šité róbě od značky Dior. O to větším překvapením bylo, že pod velkolepou sukní neskrývala pár saténových lodiček nebo třpytivých sandálů, nýbrž obyčejné černé žabky, jež dobře známe z klasických dovolených.

Důvod? Herečka oblékla šaty s dlouhou objemnou sukní, která boty odhalovala jen při chůzi, a proto vsadila na pohodlnou volbu. Schody do promítacích sálů jsou navíc opravdu zrádné a mnoho celebrit na nich v minulosti spadlo. Proč ale herečka nevsadila alespoň na baleríny nebo zdobené sandály bez podpatku, je zatím záhadou, uvádí server Vogue.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Jennifer Lawrenceová

Botám bez podpatku přitom předcházel skandál. V roce 2015 nebyla údajně skupina žen vpuštěna na promítání filmu Carol v Cannes právě proto, že na sobě měly „ploché“ boty.

Tento incident poukázal na zastaralý dress code festivalu, který následně ředitel festivalu Thierry Fremaux zrušil.

Cannes 2023: Nejkrásnější šaty z červeného koberce

Styl

V roce 2016 se pak herečka Julia Robertsová vydala na promítání filmu Croisette bosa, protože její podpatky byly příliš vysoké a znemožňovaly jí chození. Tento nápad se zalíbil herečce Sashe Laneové, která po červeném koberci dorazila na focení na riviéře také zcela bez bot.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Julia Robertsová

V roce 2018 přišla herečka Kristen Stewartová na červený koberec v jehlových botách na extrémně vysokém podpatku od Christiana Louboutina. Jen co v nich zapózovala fotografům, je ale ihned sundala.

„Lidé jsou velmi naštvaní, když nenosíte podpatky nebo cokoli jiného. Prostě se to předpokládá. Pokud ale po mužích nežádáte, aby nosili podpatky, nemůžete to chtít ani po mně,“ uvedla dříve pro Hollywood Reporter.

I v letošním roce se ženské hvězdy nadále těší z pohrdání starého zákazu „nošení plochých bot“. Herečka Cate Blanchettová na sobě měla o víkendu sametovou kombinézu od značky Giorgio Armani a na pódiu, kde předávala cenu Breakthrough Artist íránsko-francouzské hvězdě Zahře Amir Ebrahimiové, stála bosá.

„Sundám si podpatky na počest íránských žen. Jděte se bodnout všichni, kteří stojíte v cestě právům žen,“ řekla, než předala trofej Ebrahimiové.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Kristen Stewartová

Jak vypadá dovolenková móda podle značky Chanel

Styl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám