Hlavní obsah

Oscarovým modelům vévodily hluboké dekolty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Ohromná mašle na rameni vévodila černému modelu, v němž se předvedla Charlize Theronová na nejpopulárnější losangeleské módní přehlídce, tedy na předávání filmových Oscarů. Hvězdy stříbrného plátna a přední dámy filmového průmyslu se letos víceméně shodly, že dekolt má být hodně hluboký, ramínka rafinovaná a bohatě se rozšiřující sukně mají končit vlečkou.

Článek

V tomto duchu pojala svůj slavnostní oděv i Meryl Streepová, která předávala čestného Oscara režiséru Robertu Altmanovi. Róba v tlumeném tmavším fialovém odstínu s třpytivými zdobnými prvky měla hluboký výstřih i rozšiřující se sukni s vlečkou. Herečka s rekordními třinácti nominacemi na Oscara však zvolila rukávy v délce pod lokty.

Jennifer Garnerová vedle hlubokého výstřihu a vlečky dostála i úzkým ramínkům, která se na zádech nápaditě sbíhala do jednoho. Její zlatavě třpytivé vzdušné roucho jí však způsobilo horkou chvilku, když si je při příchodu na jeviště přišlápla a klopýtla. Těhotná herečka ale hrozící pád šikovně vyrovnala a ještě dovedla o své kolizi zavtipkovat a s humorem pózovat fotoreportérům.

Její kolegyně Jessica Albaová měla u své přiléhavé róby v tělové barvě vlečku tak dlouhou, že si ji raději nosila.

Do jiného soudku sáhla čerstvá držitelka Oscara za hlavní ženskou roli Reese Witherspoonová. Šaty jednoduchého střihu s širokým výstřihem ve tvaru písmene V, a to i na zádech, měly širší ramínka a nabíranou dlouhou sukni. Hlavní ozdobou se tak v podstatě stala látka, v jejímž vzdušném stříbřitém podkladu byly vetkány stříbrné plastické aplikace.

Rafinovaný model zvolila Felicity Huffmanová nominovaná na Oscara za nejlepší ženský herecký výkon v roli transsexuálního muže ve filmu TransAmerica. Černé šaty měly spíše užší, ale hodně hluboký výstřih, a ačkoli byla sukně vzadu prodloužená do bohaté vlečky, vpředu končila vysoko nad kotníky. Sandra Bullocková sice zvolila také černou, ale spíše klasiku. Přiléhavý živůtek bez ramínek a široká sukně ji spolehlivě učinily elegantní, šarmantní a také příjemně civilní.

Celému večeru vévodila černá

Po černé sáhla i Queen Latifahová. Ovšem od této zpěvačky ve velké večerní přebírali oscarové ocenění za původní filmovou píseň pro snímek Hustle & Flow její čtyři tvůrci v červené kšiltovce, džínách či bavlněném tričku. Trochu tak nabouraly klasickou eleganci mužské části oscarové slávy, při níž si například Philip Seymour Hoffman došel pro svou sošku za hlavní mužský herecký výkon ve snímku Capote celý v černém, včetně košile, jen kravatu měl stříbrnou.

Jamie Foxx opět nezklamal a černou pánskou klasiku ozvláštnil modrou košilí. Morgan Freeman zase opovrhl motýlkem i kravatou a na šarmu si přidal umně upraveným černým šátkem v bílé rozhalence.

Přestože se hodně žen rozhodlo pro černou, v auditoriu se střídalo tentokrát hodně barev, zejména v pastelovém nádechu. Ženská část publika předvedla tolik decentních odstínů růžové, fialové, modré, žluté i oranžové, kolik jich jen může být. Dámy vybíraly své modely i ve zlatých a stříbrných barvách a jen málo volily méně výrazné tóny. K této variaci se rozhodla například Jennifer Lopezová, která tentokrát přišla v olivově zelené.

Reklama

Související články

Měsíc strávený na McDonaldově dietě

Ve filmu můžete bojovat s různými nešvary nebo za společenské kauzy. Americký filmař Morgan Spurlock si v dokumentárním filmu Super Size Me, který byl letos...

Výběr článků

Načítám