Hlavní obsah

OBRAZEM: Milan Fashion Week představil pánskou módu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MILÁNO

Pánská móda pro jaro/léto 2009, kterou prezentovali módní návrháři na sérii přehlídek v Miláně, nepůsobí nijak přelomově, muži prý ale jistě ocení snahu návrhářů obléknout je do pohodlného a nepříliš výstředního oblečení. Pětidenní svátek italského světa módy zakončila v úterý večer zahradní slavnost, jejímž hostitelem byl Giorgio Armani.

Foto: Reuters

Milan Fashion Week

Článek

Předvedené modely dělaly podle odborníků dojem, jako by si jejich tvůrci byli vědomi, že si v současnosti nemohou dovolit riskovat a přijít s příliš šokujícími variacemi.

"Chtěl jsem v Miláně předvést uvolněné a elegantní věci," komentoval svou kolekci Armani. Stejnými slovy lze podle médií charakterizovat i díla ostatních návrhářů.

.: Model značky Belstaff (vlevo) a Giorgio Armani (vpravo)foto: Reuters

Saka, vždy sázka na jistotu, slaví velký návrat. Symbolem jejich comebacku je bílý smoking, nesmrtelný díky herci Humphrey Bogartovi, který ho nosil v legendární Casablance.

Na předváděcích molech byla k vidění spousta letních obleků, obvykle s úzkým sakem a pohodlnými kalhotami. Jejich poněkud konzervativní vzhled mírnily nekonvenční klopy, drobné vyšívané detaily, barevné potisky a pastelové barvy, i když většinou převažovala ocelově šedá a modrá.

.: Roberto Cavalli (vlevo), D (vpravo)foto: Reuters

Pod tím vším se podle italských tvůrců budou nosit košile s květinovými vzory, hedvábná nebo jen klasická jednobarevná trika, to vše doplněné kravatou.

.: Své návrhy na jarní a letní sezónu předvedli i Giorgio Armani (model vlevo) a Gucci (model vpravo).foto: Reuters

Prezentované modely působily spíše uvolněným dojmem, zároveň s příměsí sportovního ladění, které mají Italové tak rádi. Letní kabátek je kříženec košile a pláště, vyrobený je z ultratenké látky a v pase přepásaný úzkým koženým páskem.

.: Manekýn předvádí model značky Bottega Veneta.foto: Reuters

Obuv je typicky městská, většinou se šněrováním, do níž se nenosí ponožky. Některé modely doplňovaly mokasíny a příležitostně i kožené sandály a nízké holínky.

.: Modely Viviene Westwoodovéfoto: Reuters

Armaniho modely kombinují formální klasická saka ve stylu prince z Walesu či s bílými proužky, s měkkými kalhotami ze šantungového hedvábí a s volnými popuštěnými košilemi. Zauzlovaný šátek pak nahrazuje opasek.

.: Emporio Armani (vlevo), Roberto Cavalli (vpravo)foto: Reuters

Pro ležérnější vzhled jsou určena saka ve stylu etno z látek podobných pytlovině, doplněná hedvábnými kalhotami v jasných barvách. Vše rámuje šál lehce přehozený přes rameno.

.: DSquare2 (vlevo), Alexander McQueen (vpravo)foto: Reuters

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám