Hlavní obsah

Oblečení inspirované 90. lety se vrací do módy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina kolekcí renomovaných módních značek na období jaro/léto 2021 měla jednoho společného jmenovatele. Devadesátá léta. Výrazná ramena, minisukně, úzké brýle a kožené oblečení byly doslova všude. Jak tyto módní perličky zařadit i do svého šatníku?

Foto: archiv firmy, Profimedia.cz

Zleva přehlídky značek Isabel Marant, Louis Vuitton, Isabel Marant

Článek

Ať už vzpomínáte na 90. léta jakkoliv, nemůžete popřít, že měla svůj charakter. Móda byla na vzestupu a euforie spojená s příchodem nového tisíciletí se promítla i v ní. Neonové barvy, netradiční materiály i výrazné střihy hrály prim.

Letos se zlatá devadesátá léta vrací znovu do módy, ale nebojte, svetry z umělotiny i divoké punčocháče jsou naštěstí pasé. Místo nich si vzpomeňte na dokonale sestavené looky ze seriálu Sex ve městě.

Foto: archiv firem

Trenčkot, 4tk&Reckless (prodává Zalando), 1800 Kč. Košile, NA-KD (prodává Zalando), 1370 Kč. Zkrácený top, Marks & Spencer, 749 Kč. Kabelka, Karl Lagerfeld, 9395 Kč. Sluneční brýle, Even&Odd, 240 Kč. Džíny, Marks & Spencer, 1499 Kč.

Mini šaty s výraznými rukávy, zkrácené topy, ale i oversized kalhotové kostýmy v pastelových barvách. K tomu všemu přidejte malé kabelky tzv. baguette, které právě tento seriál proslavil. Název dostaly díky stylu nošení. Stejně jako francouzská bageta se totiž nosí buď v ruce, nebo pod ramenem.

Jak se z čelenek do vlasů stal opět hit sezony

Styl
Foto: archiv firem

Sako, H&M, orientační cena 3900 Kč. Modré džíny, F&F, 599 Kč. Džíny, Levi's, 2799 Kč. Pantoflíčky, Madden Girl (prodává Zalando), 1680 Kč. Boty, H&M, orientační cena 2600 Kč.

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, H&M

V případě, že máte respekt z odvážných módních experimentů, dodejte svému outfitu punc 90. let alespoň díky pantoflíčkům na podpatku nebo stylovým úzkým slunečním brýlím.

Foto: archiv firem

Lacláče, Monki (prodává Zalando), 1200 Kč. Mikina, Levi's, 1799 Kč. Bunda, Hollister (prodává Zalando), 1900 Kč. Mikina, F&F, 399 Kč. Tenisky, Puma, 2899 Kč. Bunda šedá, Karl Lagerfeld, 6645 Kč.

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, CCC

Reklama

Související témata:

Související články

Zaměřeno na: Trendy kabelky roku 2021

Říká se, že styl je věčný a trendy pomíjivé, ale někdy se i trendy kousky mohou stát nadčasovými. Příkladem mohou být kabelky. Zatímco minulý rok byly v módě...

Výběr článků

Načítám